הנסיך וויליאם. צילום: AFP

לזכר אימא: הנסיך ויליאם מתכנן מחווה לא שגרתית לנסיכה דיאנה

לכבוד יום הולדתה של הנסיכה דיאנה המנוחה, שהייתה אמורה להיות בת 64, בחר הנסיך ויליאם להציג את ההתקדמות במשימתו להביא לסיום חוסר הדיור בבריטניה • הנושא הזה מעסיק את הנסיך בשנים האחרונות, בעקבות פעילות הצדקה של אימו

הנסיך ויליאם בחר בתאריך בעל משמעות עמוקה כדי להציג את ההתקדמות במשימתו להביא לסיום חוסר הדיור בבריטניה - מה שהיה אמור להיות יום הולדתה ה-64 של הנסיכה דיאנה המנוחה.

יוזמת הנסיך ויליאם לטיפול בסוגיית דיירי הרחוב בבריטניה - Homewards %2F%2F ערוץ היוטיוב של HomewardsUK

מחר (1 ביולי), ויליאם ייסע לעיר שפילד בצפון אנגליה כדי לציין שנתיים ליוזמה שלו "Homewards", שמטרתה להפוך את חוסר הדיור ל"נדיר, קצר ובלתי חוזר" ולעזור לחסרי בית.

הולך בעקבות אימו. הנסיכה דיאנה בביקור בבחריין ב-1994, צילום: Getty Images

הנושא הזה מהדהד עמו זה זמן רב - בהשראת החמלה והנתינה של אמו המנוחה - שמחר הייתה אמורה לציין כאמור את יום הולדתה ה-64. כילדים, ויליאם ואחיו הנסיך הארי נלקחו על ידי דיאנה לבקר במקלטים, שם היא עזרה להאיר את האנושיות שמאחורי חוסר הדיור. ויליאם נושא את הלפיד הזה, וכיום הוא תומך באותם הארגונים שדיאנה תמכה בהם פעם.

ברחבי האזורים בבריטניה שהוגדרו כ"פיילוטים", יותר מ-100 פרויקטים כבר מתקיימים - ואחת מפריצות הדרך המשמעותיות ביותר הייתה הבטחת מעל 50 מיליון דולר במימון פיתוח דיור באזורים אלה. 

לקראת ביקורו, הנסיך ויליאם פרסם מכתב פתוח לששת האזורים המשתתפים - שפילד, ניופורט בדרום ויילס, אברדין בסקוטלנד, צפון אירלנד, בורנמות', כריסטצ'רץ' ופול ולמבת' בלונדון. הוא הכיר בהתקדמותם וקרא להמשך הפרויקטים.

שימשה להם דוגמה. הנסיכים ויליאם והארי, צילום: רויטרס

"החיים שלכם הם מה שהופך את Homewards לייחודית וחזקה", כתב ויליאם. "יש לנו את היכולת לרתום את היכולות הקולקטיביות שלנו, המומחיות והמשאבים לכיוון המטרה המשותפת הזו. אני גאה מאוד לומר שהמאמץ הקולקטיבי כבר איפשר לנו להשיג השפעה מתמשכת".

במהלך ביקורו ב-1 ביולי, הנסיך ויליאם יתחיל את היום בפגישה עם נציגים מששת האזורים הבריטיים שכיום לוקחים חלק בתוכניות הפיילוט, המציעות פתרונות מותאמים. לאחר מכן הוא יבקר בבית ספר בשפילד כדי לראות את ההשפעה של מודל התערבות מוקדמת חדש שמיועד לזהות צעירים בסיכון לחוסר דיור ולהציע תמיכה ממוקדת. ויליאם גם יציין אבן דרך משמעותית - יחגוג את התושבים הראשונים שעוברים לפרויקט הדיור החדשני של שפילד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...