"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

למה קייט מידלטון הסתירה את מחלת הסרטן? התשובה נחשפה

בראיון חדש של העוזר המלכותי לשעבר של ויליאם וקייט, הוא שיתף כי קייט חיכתה עם ההכרזה מכיוון שלא ידעה איך לספר לילדיה על המחלה • בראיון שקיימנו עם ורד עצמון משולם, פסיכולוגית רפואית ומומחית בפסיכואונקולוגיה, היא שיתפה איך כדאי לספר לילדים דבר כזה

,עודכן
0השמעה
קייט מידלטון. צילום: אי.אף.פי

בראיון חדש שהעניק ג'ייסון קנאוף, עוזר מלכותי לשעבר של הנסיך ויליאם וקייט מידלטון, הוא סיפר על ההחלטות הקשות שקיבלו הנסיך והנסיכה מוויילס בעקבות מחלת הסרטן בה אובחנה קייט.

בראיון לתוכנית "60 דקות אוסטרליה", קנאוף חשף מדוע קייט וויליאם חיכו להכריז על החדשות הקשות במשך כמה חודשים. "הם עדיין לא רצו להגיד שיש לה סרטן כי הם לא סיפרו לילדים והם עדיין עבדו על איך לספר לילדים", הסביר קנאוף.

הנסיך וויליאם, קייט מידלטון, והילדים, ג'ורג', שארלוט ולואי,צילום: וויל וור, מתוך עמוד הטוויטר של בית המלוכה מוויילס

בראיון שקיימנו עם ורד עצמון משולם, פסיכולוגית רפואית, מומחית בפסיכואונקולוגיה, טראומה וצמיחה ממשברים וראש אגף חוסן בזק"א, היא הסבירה לנו איך מומלץ לספר לילדים כזה דבר.

"כאשר הורה מתמודד עם מחלה קשה כמו סרטן, אחד האתגרים הרגשיים הגדולים הוא ההחלטה מתי וכיצד לשתף את הילדים. ילדים קולטים שינויים בסביבה ובמצב הרגשי של ההורה, ולכן חוסר ודאות או הסתרה ממושכת עלולים לעורר חרדה ודאגה, לעיתים אף יותר מאשר האמת עצמה", סיפרה ורד.

"מניסיוני ב-20 שנה האחרונות בליווי חולים אונקולוגיים עם ילדים צעירים, הילדים לרוב מבינים שמשהו קורה, גם אם לא נאמר להם במפורש. ההסתרה אינה מיטיבה לא עם הילדים ולא עם ההורה, שמשקיע משאבים רבים בניסיון להסתיר את מצבו. כאשר הדברים נאמרים באופן גלוי ומותאם לגיל הילד, ישנה הקלה משמעותית – הן עבור ההורה והן עבור הילדים, שיודעים למה לצפות ומרגישים שיש להם מקום להביע רגשות ושאלות".

"הילדים לרוב מבינים שמשהו קורה". הנסיך ג'ורג', הנסיך לואי והנסיכה שארלוט,צילום: REUTERS/Toby Melville

עצמון משולם הוסיפה כי הדרך הנכונה לספר לילדים תלויה בגילם, ברמת ההבנה שלהם ובאישיותם. "חשוב לשמור על שיח מותאם, ברור ומרגיע, תוך הדגשת המידע הבסיסי – מה קורה עכשיו ואיך זה ישפיע על חיי המשפחה. ילדים צריכים לדעת שהם ימשיכו לקבל אהבה, תמיכה ושגרה עד כמה שניתן".

לבסוף, סיפרה ורד על הכלים הנכונים להתמודדות. "לאורך התהליך, מומלץ לאפשר להם לשאול שאלות ולבטא רגשות, ולספק להם כלים להתמודדות, כמו ציור, כתיבה או שיחות משותפות. המסר המרכזי שצריך לעבור הוא שהמשפחה מתמודדת יחד, ושיש מקום לתקווה, גם במצבים מאתגרים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר