"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
3 חודשים לפני מותה: הראיון האחרון של היידן פנטייר
"יש לי עוד המון חיים לחיות" - המשפט האחרון והאופטימי של השחקנית שהלך והפך לצוואה כואבת ובלתי נתפסת
המילים האחרונות של היידן פנטייר לפני מותה. צילום: EPA

3 חודשים לפני מותה: הראיון האחרון של היידן פנטייר

"יש לי עוד המון חיים לחיות" - המשפט האחרון והאופטימי של השחקנית שהלך והפך לצוואה כואבת ובלתי נתפסת

ענבר כהן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שלושה חודשים בלבד לפני מותה בגיל 36, השחקנית והכוכבת ההוליוודיתהיידן פנטיירהתארחה בפודקאסט שלג’יי שטיודיברה בפתיחות רבה על השנים הקשות שעברה ועל התחושה שסוף־סוף הצליחה להשאיר מאחור את החושך והשליליות. היא סיפרה שהיא מרגישה שדלת אחת נסגרה ואחרת נפתחה, ושעוד מחכות לה אפשרויות מרגשות - וסיכמה במשפט שמקבל היום משמעות מצמררת ושוברת לב: “אני מרגישה שיש לי עוד המון חיים לחיות”.

פנטייר, שנודעה בין היתר מתפקידיה הבולטים בסדרות כמו "גיבורים" (Heroes), הלכה לעולמה בגיל 36. דבר פטירתה הודע על ידי אביה ביום ראשון, כאשר סיבת מותה טרם פורסמה רשמית. הראיון המדובר הוקלט במסגרת מסע הקידומים לספר הזיכרונות האישי והחושפני שלה,This Is Me: A Reckoning, שבו תיעדה את המאבקים הקשים שלה בהתמכרויות, התעללות, משברי בריאות הנפש ואובדן קורע לב.

"הצלחתי לנער מעליי את כל החושך"

במהלך הראיון בפודקאסט שהתפרסם בחודש מאי, פנטייר שיקפה תחושת הקלה עמוקה לאחר שנים ארוכות שבהן התמודדה עם טראומות ומאבקים אישיים סוערים. "אני מרגישה סוף-סוף שניערתי מעליי את כל החושך והשליליות הזו", אמרה בהתרגשות.

"סגרתי דלת אחת ואחרת נפתחה... אני יכולה להרגיש את כל האפשרויות המרגשות. אני מרגישה שיש לי עוד המון חיים לחיות", הצהירה אז באופטימיות. מילים תקועות ונוקבות אלו מקבלות כעת משמעות טרגית וכואבת לאחר מותה הפתאומי.

היידן פנטייר, צילום: יוטיוב

הדיכאון לאחר לידה והגעגועים לבתה קאיה

במסגרת מסע הראיונות האחרון שלה, כולל שער מרגש שהעניקה למגזין האמהותMoméבחודש יולי, פנטייר לא הסתירה את הפרקים הכואבים ביותר בחייה, ובמרכזם ההתמודדות המורכבת עם בתה קאיה, היום בת 11, שאותה הביאה לעולם ב-2014 עם בן זוגה לשעבר, אלוף האגרוף לשעברולדימיר קליצ'קו.

השחקנית סבלה מדיכאון קשה לאחר לידה, ובסופו של דבר קיבלה את ההחלטה המייסרת כי בתה תגור בעיקר עם אביה באוקראינה. בראיון הדגישה כי טובת הילדה עמדה תמיד בראש סדר העדיפויות שלה: "הצלחתי לשים אותה במקום הראשון לא משנה איך הרגשתי או מה חוויתי. אני מקווה שיום אחד היא תבין את הסיפור שלי, ולמה לא יכולתי להיות איתה כל הזמן". היא סיימה את דבריה במסר מעצים לאמהות אחרות: "אתן חזקות ממה שאתן יודעות, ואתן תהיו בסדר גמור".

"אתן חזקות ממה שאתן יודעות". היידן פנטייר, צילום: ANGELA WEISS / AFP

להשאיר את העולם מקום טוב יותר

שבועות ספורים לפני מותה, באירוע חתימה על ספרה בתיאטרון הרמוני גולד בלוס אנג'לס, שיתפה פנטייר כמה זרים מהתעשייה ומחוצה לה ניגשו אליה בעקבות האומץ שגילתה כשחשפה את מאבקי הנפש שלה. "אנשים אמרו לי: 'בגלל שדיברת על בריאות הנפש שלך, זה נתן לי אומץ להיות כנה לגבי שלי, לקבל עזרה והצלת את חיי'", סיפרה בגאווה.

"הבנתי שזה היה שווה את זה. אני מקווה שאוכל להשאיר את העולם מקום טוב יותר מכפי שמצאתי אותו", היו מילותיה האחרונות והמהדהדות של כוכבת הוליווד שאיבדה את חייה בטרם עת.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...