שלומי קוריאט על משבר גיל ה-50: "במה כבר יש לי להתגאות?"

השחקן המוכר התארח בפודקאסט "בי פאני" של בן בן ברוך וחשף את תחושותיו לגבי המשבר של אמצע החיים • "אילון מאסק מטיס לחלל ואני עשיתי דמות בטלוויזיה"

שלומי קוריאט

השחקן והסטנדאפיסט שלומי קוריאט מביט לאחור על הקריירה שלו לקראת הגיעו לגיל 50 ומציג חשבון נפש חשוף לגבי הישגיו. בשיחה פתוחה הוא משווה את חייו לאנשים בני גילו שהגיעו לפסגת עולם הטכנולוגיה, ותוהה מה באמת נשאר מכל השנים שבהן הופיע על הבמות והמסכים.

הדברים נאמרו במהלך השתתפותו בפודקאסט "בי פאני" של בן בן ברוך, לצדו של הזמר בר צברי. קוריאט, מהדמויות המוכרות בעולם הבידור בישראל, בחר להתמקד בתחושות הקשות שצפות עם ההגעה לקידומת החדשה ובשינויים שחלים בחיים האישיים והמקצועיים.

שלומי קוריאט, צילום: ללא

"אילון מאסק מטיס אנשים לחלל, ואני עשיתי דמות בטלוויזיה"

במהלך הפרק שיתף קוריאט בהשוואה הבלתי נמנעת שהוא עושה בינו לבין מצליחנים בינלאומיים בני דורו. "משבר גיל 50 מתבטא בעיקר ברגע שאתה יושב ואתה שואל מה השגתי עד כה", אמר קוריאט. "אילון מאסק הוא בן גילי. הוא מטיס אנשים לחלל והמציא רכב אוטונומי, ואני עשיתי דמות של הומו בטלוויזיה. במה כבר יש לי להתגאות?".

מעבר להשוואה החומרית והתעסוקתית, התייחס קוריאט גם לשינויים היום-יומיים והפיזיולוגיים המלווים את הגיל. הוא תיאר כיצד רשימת אנשי הקשר בטלפון משתנה ממיקומים ובילויים לחברות למימוש זכויות רפואיות, והוסיף כי אפילו חילוף החומרים בגוף כבר אינו פועל כפי שפעל בעבר.

שלומי קוריאט, צילום: פיני סילוק

"אנחנו עשירים יותר בשמחה שאנחנו נותנים"

לצד הביקורת העצמית, קוריאט נגע גם בערך המוסף של עבודת הבמה מול העושר החומרי של עולם ההייטק. הוא שחזר מפגש עם אדם שביצע אקזיט בשווי עתק, והסביר כי למרות הפער הכלכלי העצום, עולם הבידור מעניק סיפוק מסוג אחר לגמרי שאי אפשר למדוד בכסף.

"הסתכלתי עליהם והסתכלתי עלינו הסטנדאפיסטים, ואמרתי לעצמי שאנחנו יותר עשירים בשמחה שאנחנו נותנים לאנשים", סיכם קוריאט. הדברים מציגים זווית מפוכחת על התעשייה, שבה גם אמן בלתי נפרד מלוח השידורים נדרש להתמודד עם שאלות קיומיות ומשברי גיל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר