האישה שחיה רק עם כלים חד-פעמיים: הפוביות המוזרות ביותר

קארין מקס, בעלת קליניקה לטיפולים אסתטיים ואם לשניים, מתמודדת מזה שנים עם פוביה יוצאת דופן - פחד מתחתיות של כלי אוכל • צפו בסרטון

פוביות מתחתיות. צילום: עדי לוי

לקארין מקס, בעלת קליניקה לטיפולים אסתטיים בנתניה יש פוביה חריגה במיוחד - פחד מתחתיות. "יש לי בעיה רצינית עם תחתיות", היא אומרת. "של כוסות, של צלחות, של בקבוקים, זה על גבול הקאה. מבחינתי זו הפרעה טורדנית".

הפחד התחיל בילדות, לדבריה: "הייתי בערך בת שבע ושתיתי מכוס, כשסיימתי ראיתי בתחתית חתיכה של אבטיח ולכלוך, זה נצרב בי". מאותו רגע החיים שלה השתנו.

"אצלי הכול חד־פעמי. כוסות, צלחות, אני כמעט לא מבשלת, אני נמנעת".

התחושות אינן מסתיימות ברגע המפגש עצמו. "אם נגעתי בתחתית בטעות, יש לי חלחלה שמלווה אותי כל היום. אני מרגישה כאילו יש עליי כתם, עד שאני הולכת להתקלח. יש גם רפלקס הקאה".

קארין מודה שהדבר משפיע גם על הילדים. "אני מתחילה לראות סממנים של הפוביה הזו גם אצל הילדים, ואני עושה הכול כדי לא להעביר להם את זה. אם הם רואים אותי נבהלת מאיזו תחתית אני אומרת שנבהלתי מג’וק ולא מתחתית".

"הפוביה הזו לא מצחיקה," היא מסכמת. "התגובות שלי קיצוניות, ואנשים לא תמיד מבינים". הבקשה שלה פשוטה: "רק להיות זהירים. בבקשה, אל תתקרבו אליי עם תחתיות". צפו בסרטון המלא למעלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר