"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחקר פורץ דרך שנמשך ארבע שנים חושף: זה מה שקורה למי שעובד מהבית

חוקרים מאוניברסיטת דרום אוסטרליה מצאו ישנה השפעה על הבריאות ועל מצב הרוח בקרב עובדים מרחוק • בלי פקקים מצד אחד, אבל עם קרבה למקרר מהצד השני - הנה המסקנות

,עודכן
0השמעה
עבודה מהבית. אילוסטרציה. צילום: GettyImages

מי לא חלם על בוקר שמתחיל בלי פקקים, בלי ריצה מטורפת לאוטובוס, ובלי הצורך להתלבש "למשרד"? מחקר חדש שנערך באוניברסיטת דרום אוסטרליה מגלה שהחלום הזה לא רק אפשרי, אלא גם מביא איתו יתרונות משמעותיים לבריאות הפיזית והנפשית שלנו.

30דקות שינה נוספות - וזה רק ההתחלה

המחקר, שנמשך ארבע שנים והחל עוד לפני הקורונה, מצא שעובדים מהביתזוכים בממוצע ל-30 דקות שינה נוספות בלילה. אבל זה לא נגמר כאן: הזמן שנחסך מהנסיעה למשרד (בממוצע 4.5 שעות בשבוע) מושקע בפעילויות שמשפרות את איכות החיים - החל מספורט ועד לבילוי עם המשפחה.

עוד קצת זמו במיטה. אילוסטרציה,צילום: GettyImages

אוכלים יותר בריא (כן, למרות המטבח הקרוב)

אחד הממצאים המפתיעים במחקר היה שלמרות הקרבה למטבח והפיתוי המתמיד לנשנש, העובדים מהבית דווקא מאמצים הרגלי תזונה בריאים יותר. הסיבה? יותר זמן להכין ארוחות בריאות בבית, פחות אוכל מהיר "על הדרך", ויותר שליטה על מה שנכנס לצלחת.

הסוד טמון בגמישות

החוקרים מדגישים: המפתח לאושר בעבודה מהבית הוא הבחירה. כשעובדים יכולים לבחור אם לעבוד מהבית או מהמשרד, רמת שביעות הרצון שלהם עולה משמעותית. 33% מהמשתתפים במחקר דיווחו שהם מנצלים את הזמן הפנוי לתחביבים ופעילויות פנאי - דבר שתורם ישירות לתחושת האושר והסיפוק.

בהחלט לא טרנד חולף. אילוסטרציה,צילום: GettyImages

המחקר חושף גם תובנה חברתית חשובה: עבודה מהבית אינה רק עניין של נוחות, אלא לעתים היא המפתח להשתלבות בשוק העבודה עבור אוכלוסיות מסוימות.

נשים, ובמיוחד אימהות ומטפלות עיקריות, מדווחות על שיפור משמעותי באיכות החיים כשמתאפשר להן לעבוד מהבית. הגמישות מאפשרת להן לאזן בין קריירה לבין מטלות הבית והטיפול במשפחה, שעדיין נופלות ברובן על כתפיהן.

עבור עובדים עם מוגבלות, האפשרות לעבוד מהבית מסירה חסמים משמעותיים כמו קשיי נגישות ותחבורה. הסדרי עבודה גמישים מאפשרים לאנשים רבים יותר עם מוגבלות להשתלב בשוק העבודה - דבר שתורם ישירות לבריאותם הנפשית ולתחושת המסוגלות שלהם.

המחקר מוכיח כי העבודה מהבית היא לא רק טרנד חולף, אלא דרך חיים שיכולה להוביל לאיכות חיים טובה יותר. עם זאת, חשוב לזכור שהמפתח להצלחה הוא בגמישות ובהתאמה אישית - כל אחד צריך למצוא את המודל שעובד עבורו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר