פינת אוכל מעוצבת יוצרת תחושה של בית מטופח, ומזמינה התכנסות של משפחה או חברים. תכנון נכון של פינה שכזאת משלב שולחן וכיסאות כבסיס, וכדי להשלים את המראה ולהעניק לו את האופי והטעם האישי שלכם, מומלץ לשלב כלי אוכל והגשה תואמים, חפצי נוי ותוספות שמעצימות את טקסיות האירוח כמו מפות, חבקי מפיות ופלייסמטים מעוצבים.
אבל רגע לפני העיסוק בדקורציה, חשוב לתכנן נכון את פינת האוכל כך שתתאים לצרכים. פינה שלמה היא כזאת שמשלבת עיצוב כלבבנו, מענה על הצרכים ושכל אלו יהיו במחירים מאפשרים, שפויים ומחוברים לקרקע. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת, ולשאול את עצמכם מראש.
שולחנות וכיסאות
שולחן האוכל והכיסאות מהווים את הבסיס לפינת האוכל. ישנם שולחנות עץ, מתכת, כיסאות מרופדים או כיסאות פלסטיק במראה נקי. יש שולחנות אליפטיים, עגולים או מלבניים. אל תבחרו שולחן וכיסאות בלי לעצור ולשאול את עצמכם כמה שאלות:
כמה נפשות אתם ביום-יום? פינת האוכל אמורה להכיל את דיירי הבית בשוטף, מבלי להצטרך להרחיב את השולחן.
מה טווח הגילאים של דיירי הבית? אם מדובר בילדים קטנים, חשוב ששולחן האוכל יהיה מחומר רחיץ, שניתן לנקות בקלות, ואף כזה שמאפשר להשתמש בחומרים פעילים. כשמדובר בכיסאות, אין שום סיבה לבחור במרופדים כשיש בסביבה ילדים קטנים. הכיסא המרופד יהפוך מהר מאוד לכיסא מרופט (ומוכתם). העדיפו כיסאות פסלטיק או מחומרים עמידים, שמאפשרים ניקיון מהיר וקל.
שולחן נפתח? השולחנות הנפתחים הם בגדר הצלה למי שמארח הרבה, או למי שידוע ככזה שמתנדב לערוך אצלו חגים משפחתיים. זהו של שולחן יקר יותר ולא תמיד נדרש, למרות שבמקרים מסוימים הוא הופך את החיים מלאוד פשוטים. אם אתם משפחה צעירה, למשל, אין סיבה לרכוש שולחן כזה, ואם יש לכם חלל גדול ורחב, תוכלו לשלב בו שולחנות ארוכים כמו שולחנות אבירים, שמאפשרים אירוח של מספר רב של אורחים, בלי להתעסק עם פתיחה והרחבת השולחן.
השולחן הנפתח הוא פתרון נכון גם כשמדובר באילוצי שטח. אם אין לכם שטח רחב, ושולחן אוכל גדול עלול ליצור בעיית מעבר, כדאי לשקול שולחן נפתח.
מרובע או עגול? השולחנות העגולים הפכו לטרנד די לוהט בשנתיים האחרונות. יש בהם מידה רבה של אינטימיות משפחתית, הם מרככים את המראה ותורמים לתחושת הביתיות. יש משהו נעים ברמת הקונספט בישיבה במעגל. למה ברמת הקונספט? כי כשחושבים על זה, גם סביב שולחן מרובע אפשר לייצר את אותה תחושה נעימה. המרובע או העגול הוא בעיקר עניין של טעם אישי.
עובדים מהבית? השולחנות ההיברידיים ישמשו אתכם לכמה פונקציות. ישנם כאלה שמתפקדים ביומיום כשידת כניסה צרה, שבמשיכה קלה הופכת לשולחן רחב ידיים שיכול לשמש לאירוח של מספר רב של אנשים או לחלופין, להוות שולחן משרדי בימים שאתם עובדים מהבית.
כלי הגשה
כלי הגשה נאים יכניסו נגיעה עיצובית חשובה לאזור פינת האוכל. נכון, אפשר להגיש קינוח על צלחת שתמצאו בארון, אבל מה דעתכם להגיש אותו על מעמד הגשה עם שתי קומות, ולחשוב ולו לרגע קט, שאתם אי שם בארמון המלוכה הבריטי? גם כשמדובר בעוגה, הרבה יותר סטייל יישפך סביבכם אם תגישו אותה על מעמד מעוצב.
את המלח והפלפל תגישו כמו במסעדה, בשני כלים מעוצבים, שמאפשרים לקחת קורט בין שתי האצבעות ולפזר. את הגבינות תגישו על קרשי חיתוך. יש היום כאלה שמיועדים להגשת גבינות או נקניקים. הם נראים כקרשי עץ רגילים, אבל הגימור שלהם הוא סוג של ציפוי שמאפשר ניקוי קל וגם מונע כניסת לכלוך לחריצים.
כלי אוכל
כשמדובר בכלי אוכל, אפשר לרכוש פעם אחת סרוויס אחד טוב, שיישאר אתכם כמה וכמה שנים. אם בחרתם בו, נסו לעשות סדר, להיפטר מכל זנבות הסרוויסים שיש לכם, והשתמשו רק באחד איכותי.
אם אתם לא מתכוונים לקנות או שיש לכם אחד, כל מה שתצטרכו זה בחירה בכמה פריטים בעלי מראה מעניין יותר. למשל, אם יש לכם צלחות לבנות הכי בסיסיות שיש, תוכלו לרכוש כוסות מעוטרות בסגנון רטרו או כוסות זכוכית בגוון מעניין. תוספת כזאת תקפיץ את הסרוויס הלבן שלכם ותציב אותו באור מעוצב ומלא חן.
מפות ופלייסמטים
המפה שומרת על השולחן, וזאת סיבה מספיק טובה להשתמש בה. ובנוסף, כמעט לא משנה באיזו מפה מדובר, היא תעיף את מראה השולחן שלכם כמה קומות למעלה. מומלץ להתאבזר בשתי מפות: לבנה קלאסית לימי שישי וחגים, ועוד אחת עם דוגמה או שילוב צבעים מעניין, שבה ניתן להשתמש באירועים קצת יותר יומיומיים.
אחד האלמנטים המשדרגים הם הפלייסמטים. הם מגיעים היום בכל הצורות, הגדלים, הצבעים והחומרים. כמו המפה, הם מתפקדים כמגנים על השולחן, אך הם בעלי משמעות דקורטיבית רבה. כדאי להתאים אותם לסגנון פינת האוכל, לצבעי המפה או לצבעים של פריטים דקורטיביים אחרים שבחרתם לשלב בסביבה. כדאי מאוד לרכוש פעם אחת סט של חבקים ומפיות בד. את התוספת האקסקלוסיבית הזאת תשלפו באירועים חגיגיים במיוחד. לא תאמינו כמה מחמאות תקבלו.
גופי תאורה
גוף התאורה מעל לפינת האוכל ישפוך אלומת אור ממוקדת על השולחן, ובעיקר יהווה סוג של גולת כותרת. איזה גוף לבחור? ממש תלוי בכם ובטעמכם האישי. אפשר לומר שיש אין סוף אפשרויות, וכך גם מגוון המחירים. מחלקות התאורה ברשתות "עשה זאת בעצמך" מציעות לא מעט גופי תאורה מעוצבים שמתאימים לפינת האוכל. יש גם מושקעים יותר של מעצבים, ולרוב גם יהיו יקרים יותר. צריך לזכור שגוף התאורה הוא על תקן תכשיט , ויכול לקבוע את המראה של כל פינת האוכל. אם אתם רוצים להשקיע בפריט אחד קצת יותר, נדמה שהשקעה בגוף תאורה מעוצב ומיוחד תעשה את העבודה.
ואזות
ואזה היא פריט שישרת אתכם 24/7. כשמגיעים אורחים תוכלו להציבה במרכז השולחן עם זר פרחים רענן, וביומיום היא יכולה לעמוד עם זר פרחים אחר או ללא פרחים כלל. עצם הנוכחות שלה במרכז השולחן תייצר מראה מעוצב ומטופח, כזה שידגיש את השולחן עליו היא ניצבת.
