השפים המקצועיים מכירים את הטריקים שמונעים מריח הטיגון להשתלט על המטבח, וכולם ניתנים ליישום גם בבית. אז למה שלא ננסה גם?
מקור ריח הטיגון הוא בחלקיקי שומן שמתאדים במהלך הטיגון, מתערבבים באוויר ונצמדים לווילונות, לבדים ולרהיטים. הבעיה חמורה במיוחד במטבחים סגורים או עם זרימת אוויר לקויה. הפתרון הראשון הוא כמובן אוורור נכון. אתר Münchner Merkur ממליץ לפתוח שני ניצבים זה מול זה (אם יש) לשלוש דקות כדי ליצור זרימת אוויר צולבת. במקרה הצורך, אפשר להסתפק בחלון פתוח מעט בזמן הבישול כדי להפחית את ריחות השמן.

כדאי לבשל עם חלון מעט פתוח / מידג'רני
הגנה נוספת מגיעה מקולט האדים, אך גם הוא דורש תחזוקה. "חשוב לשמור על מסנני הקולט נקיים כדי למנוע הצטברות ריחות", נכתב ב-Directo al Paladar. חשוב לשטוף את המסננים כל שבועיים במים חמים ובחומר מסיר שומנים, אחרת השומן שהצטבר עלול להפיץ את הריח חזרה לחלל.
במסעדות משתמשים גם בפתרונות טבעיים. כך למשל, טבחים מניחים קערה עם חומץ ליד המחבת בזמן הטיגון כדי לספוג את הריח לאחר סיום הבישול. הם מבשלים סיר עם מים, קינמון וציפורן, ולעיתים מוסיפים קליפת לימון או כוכב אניס, מה שמרכך את ריח החומץ ומשאיר ניחוח רענן.
גם קפה טחון נחשב לחומר סופח ריח מועדף. קפה טחון או פולים בקערה נחשבים ללוכדים ביעילות את ריח האוכל המטוגן בזכות החנקן שהם מכילים. שפים רבים משאירים כוס קפה טחון על השיש או בתוך המיקרוגל כדי לרענן את האוויר.

קפה טחון נחשב לחומר סופח ריח מועדף / מידג'רני
שיטה נוספת מציעה להרתיח מים, להוסיף שתי כפות חומץ ופרוסת לימון, ולתת לאדים להתפזר במטבח במשך כעשר דקות. מדובר בשיטה "זולה וידידותית לסביבה". אם הריח נצמד לבדים, ניתן לרסס תערובת של מים וחומץ לבן שמפרקת את השומן, ומחזירה את תחושת הניקיון. תרסיס זה מאריך את חיי הבדים והמכשירים.
למי שמחפש טריק פשוט מהבית, משתמש האינסטגרם savvaaltman הזכיר לאחרונה מתכון ותיק: הרתחת סיר קטן עם מים, חומץ וקליפות הדרים במשך עשר דקות. הפוסט שלו הפך ויראלי והחזיר את השיח על נטרול ריחות באמצעים טבעיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
