הרגל הניקיון הגרוע שהורס את תבניות האפייה שלכם

רבים מאיתנו מכניסים את תבניות האפייה לתוך המדיח - אבל דווקא ההרגל הזה עשוי לפגוע בביצועים ובאיכות של התבניות • הנה 6 טיפים שיגרמו לתבניות האפייה שלכם להחזיק מעמד יותר זמן

כך תנקו את תבניות האפייה שלכם. צילום: Gettyimages

תבניות אפייה הן אחד מהכלים הנפוצים ביותר במטבח, אבל רבים מאיתנו מתייחסים אליהן כאל פריט שאפשר לזרוק למדיח הכלים אחרי כל שימוש. נכון, זה נוח ומהיר, אבל דווקא ההרגל הזה עלול לקצר משמעותית את חיי התבניות שלכם ולפגוע בביצועים שלהן.

לעולם אל תכניסו תבניות אפייה למדיח הכלים

גם אם על תבניות האפייה שלכם כתוב שהן בטוחות למדיח כלים, האמת היא שאפילו הפעלה אחת במדיח הכלים יכולה לגרום נזק. זה נכון ללא קשר לחומר.

אל תכניסו את תבניות האפייה למדיח / GettyImages

חומר ניקוי למדיח כלים הוא חזק. הוא יכול לעזור להוריד לכלוך דבוק אך תבניות אלומיניום רגישות לחמצון, והן יכולות להתחיל להתקלף במדיח הכלים.

איך לנקות את תבניות האפייה שלכם כראוי?

בפעם הבאה שתתפתו להכניס את תבניות האפייה שלכם למדיח הכלים, פשוט זכרו שלוקח דקות ספורות בלבד לשטוף בידיים. מומלץ לשים את תבניות האפייה בערימה ליד שאר הכלים שלכם המיועדים לשטיפה ידנית בלבד.

תחילה, אפשרו לתבנית להתקרר, ואז הסירו כל נייר אלומיניום או נייר אפייה שקיימים. השתמשו בסבון כלים עדין וספוג רך כדי להסיר את רוב השומן ושאריות המזון. אם על תבנית האפייה שלכם עדיין יש לכלוך דבוק, השרו אותה במים עם סבון למשך הלילה. לבסוף, נגבו אותה עם מטלית רכה או תייבשו באוויר.

השתמשו בסבון כלים כדי להסיר את רוב השומן, צילום: GettyImages

3 סימנים שאתם צריכים להחליף את תבניות האפייה שלכם

כמו רוב הפריטים הפונקציונליים בבתים שלנו, תבניות אפייה לא מחזיקות מעמד לנצח. הנה כמה סימנים שהגיע הזמן להשקיע בסט חדש.

  • הציפוי מתקלף או כבר לא מתפקד כראוי.
  • למשטח יש כמה שריטות שבהן נאסף מזון.
  • המשטח חלוד או מעוות.
כך תדעו אם אתם צריכים להחליף את תבניות האפייה, צילום: freepick

6 טיפים כדי לגרום לתבניות האפייה שלכם להחזיק מעמד יותר זמן

אחרי שתשקיעו בסט חדש של תבניות אפייה, ישנם אמצעי זהירות מסוימים שאתם יכולים לנקוט כדי להאריך את חייהן. מלבד שטיפתן ביד, הנה מה שתוכלו לעשות.

  • הוסיפו שכבה של נייר אפייה לתבנית האפייה שלכם כשהמתכון מאפשר זאת. זה יגן על המשטח וגם יקצר את זמן הניקיון בחצי. משטחי סיליקון לשימוש חוזר גם עובדים טוב.
  • אחסנו את תבניות האפייה שלכם בצורה אנכית במקום לערום אותן. זה ימנע שריטות.
  • אפשרו להן להתייבש לחלוטין לפני אחסונן כדי למנוע חלודה.
  • לעולם אל תשתמשו בחומרים שוחקים פיזיים או חומרים כימיים חזקים.
  • תמיד חכו שתבניות האפייה שלכם יתקררו לפני שתשטפו אותן במים.
  • השתמשו במרית עם ציפוי סיליקון כדי להסיר מזון להגשה. מריתות מתכת עלולות לגרום לשריטות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר