שולחן החג של FOX HOME. צילום: דניאל לילה

אלגנטיות על השולחן: שלושה כללי נימוס שאפשר ללמוד מבית המלוכה

רגע לפני ארוחת החג, הנה כמה חוקים קלילים שיהפכו את הערב ליוקרתי • לגזור, לשמור וללמד את האורחים

לפני שנכנסים לראש השנה עם תפוחים בדבש ורימונים, שווה לעצור לרגע ולחשוב איך השולחן שלנו נראה - לא רק מבחינת המנות, אלא גם מבחינת האווירה.

מעבר לים, בארמון בקינגהאם, כל סעודה היא לא רק חגיגה קולינרית אלא מופע של אלגנטיות, ריסון ומסורת. שם, כל כלי מונח בזווית מחושבת, וכל תנועה מספרת סיפור של כבוד. אם נרצה, גם אנחנו יכולים לשאוב השראה מהארמון הבריטי, ולאמץ כמה כללי נימוס פשוטים שיכניסו לשולחן החג שלנו ניחוח מלכותי.

אפשר לאמץ נימוסי שולחן. גולף & קו, צילום: ערן סלם

לא מושיטים יד - ממתינים שיגישו

בארוחות מלכותיות, אף אחד לא שולח יד למרכז השולחן. המנה עוברת מיד ליד בליווי חיוך, ותמיד מבקשים בנימוס. כך נשמרת אווירה רגועה, ללא תחושת "התנפלות". מחווה קטנה של סבלנות הופכת את הארוחה לאינטימית ומכבדת יותר.

את הסכין והכף הניחו על מפית בד, מימין לצלחת ממוקם המזלג, גולף & קו, צילום: ערן סלם
להב הסכין תמיד כלפי פנים, מימין לסכין הכף, ומשמאל לצלחת המזלג. FOX HOME, צילום: דניאל לילה

כולם מתחילים יחד

במשפחת המלוכה הבריטית, איש אינו נוגע באוכל לפני שהמלכה, או כיום המלך, נוגסים בביס הראשון. סביב שולחן החג, ההקבלה פשוטה: להמתין עד שכולם מילאו צלחות, להרים כוסית ברכה לשנה טובה, ורק אז להתחיל. הפעולה הזו משרה תחושת יחד, מרגיעה את הקצב ויוצרת פתיחה חגיגית לארוחה.

אווירה מלכותית. הצורפים, צילום: צחי קיבנשטיין

הידיים על השולחן - אבל בעדינות

הכלל הבריטי מנחה שהידיים נשארות גלויות, אך אינן נשענות על השולחן. פרקי כף היד מונחים מעל הקצה, בתנוחה שמקרינה ביטחון ונוכחות. הידיים אינן נעלמות מתחת לשולחן - מחווה שנחשבת פחות מנומסת, כי היא משדרת הסתרה או חוסר שקיפות.

העבירו את המנה המרכזית לחבר שיושב לצדכם עם חיוך, רשת סולתם, צילום: אנטולי מיכאלי

ומה לגבי סידור הסכו"ם?

בדיוק כמו בארמון, סכין וכף מימין, כשהלהב של הסכין פונה פנימה, והמזלג משמאל. למי שרוצה להקפיד עוד קצת, מומלץ להניח מפיות בד רב-פעמיות מקופלות, ועליהן לסדר את הכלים - פרט קטן שמוסיף יוקרה ותחושת טקס.

הסכין והכף מימין לצלחת, צלחות וסכו"ם של ורסאצ'ה הום, להשיג בפיטרו הכט, צילום: אירה סימונוב

ראש השנה הוא לא רק חג של טעמים, אלא גם חג של טקסים וסמלים. הכנסת כמה כללי נימוס מלכותיים לארוחה אינה מעיקה או מכבידה, אלא להפך - היא מחדדת את התחושה שמדובר בערב מיוחד, כזה שנועד להעניק כבוד לשנה החדשה ולאנשים שיושבים סביב השולחן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...