כביסה. אילוסטרציה. צילום: GettyImages

5 כתמים שאסור לנקות עם מים חמים

מים חמים עשויים להיראות כמו פתרון יעיל להסרת כתמים, אך לא תמיד הם הבחירה הנכונה • מומחית מסבירה מתי כדאי לשטוף במים קרים

מים חמים אמנם מחטאים וממיסים לכלוך בקלות, אך יש מקרים בהם השימוש במים חמים לניקוי יקבע את הכתם על הבד. ג'קי אשלי, מומחית ניקיון וכביסה, הסבירה באתר של מרתה סטיוארט כי חום עלול "לבשל" כתמים חלבוניים ולגרום להם להתקבע בסיבי הבד במקום להיעלם.

לדבריה, כתמים רבים, בהם דם, זיעה, חלבונים, עשב, יין ופרי - מגיבים רע במיוחד לחשיפה לחום. במקרים כאלה, הדרך הנכונה היא שטיפה ראשונית במים קרים יחד עם חומר ניקוי עדין על בסיס אנזימים.

כתם יין יש לנקות רק במים קרים. אילוסטרציה,

אילו כתמים מחמירים במים חמים?

הקבוצה הראשונה היא כתמים חלבוניים, כמו דם, זיעה, ביצים, חלב ובשר. חימום מיידי של הבד עלול לקבע אותם לצמיתות.

גם כתמי דשא, עשב, אדמה ובוץ מתנהגים באופן דומה, מומלץ להמתין לייבוש מלא של הבוץ, להסיר את השאריות ורק אז לשטוף במים קרים.

כתמי דיו או צבעי שמן רגישים לא פחות, מים חמים עלולים לגרום לפיגמנט להתפשט. במקרה כזה, יש לשטוף את הבד הפוך במים קרים ולכבס בנפרד.

גם משקאות עשירים בטאנינים, כמו יין אדום ותה, עלולים להפוך לכתמים עיקשים במיוחד לאחר כביסה חמה. החום מקבע את תרכובות הטבעיות בבד ומקשה על ניקוי מלא.

לבסוף, כתמי פירות כמו עגבניות וגרגרים אדומים מתנהגים בדומה ליין, פיגמנטים טבעיים חודרים לסיבים ומקבלים אפקט של "צביעת בד". שטיפה קרה בשילוב חומרים עדינים כמו סבון כלים או חומץ לבן היא הדרך המומלצת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...