כך תסדרו את המגירה המזוהמת ביותר בדרך אחרת. צילום: Freepik

הסיוט של חולי הניקיון: כך תאחסנו מחדש את המגירה המזוהמת במטבח

מגירת התבלינים שלכם היא הפינה האפלה של המטבח, ומושכת לעיתים חיידקים ואבק • זה מה שאתם חייבים לעשות כדי לטפל בה ובסכנות שהיא טומנת בחובה

בכל בית יש מגירת תבלינים. זה נדמה כאילו היא שם כדי לחסוך מקום ולשמור על סדר, אבל במקרים רבים מדובר בפצצת זמן תברואתית. זו מגירה חמה וסגורה שמייצרת לחות בחלק גדול מהזמן, ואלו תנאים אופטימליים למשיכת חיידקים ואבק. השימוש במגירת התבלינים יוצר לכלוך: כל מיני שאריות תבלינים שנושרות בעת סגירת הקופסאות ומצטברות בפינות ובתחתית המגירה.

התוצאה היא שכבות של לכלוך שומני בעל ריח חריף של תבלינים ישנים, כזה שקשה להסיר. מדובר בסיוט לחולי ניקיון, אבל לא רק. אף אחד לא אוהב לפתוח מגירה במטבח ולקבל לפנים משב ריח לא נעים, כזה שנשאר גם אחרי שסגרתם אותה. חוץ מהריח, מגירת התבלינים מאיימת במקרים רבים, על ההיגיינה של המטבח כולו.

קופסת תבלינים מעוצבת של Magnus / באדיבות המותג

הפתרון הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם. זה הזמן לבטל אותה ולהציב את התבלינים באופן ייעודי על משטח העבודה. באופן הזה הם גם יהיו נגישים יותר לעבודה וגם ימנעו את הצטברות הלכלוך. כך התבלינים נוחים לעבודה במטבח, מייצרים ארגון, ועל הדרך גם יכולים לתרום למראה המעוצב.

הנה שלושה רעיונות לאחסון תבלינים, מחוץ למגירה הקונבנציונאלית.

קרוסלת תבלינים ל-8 צנצנות של home & more / באדיבות המותג

קופסת תבלינים

עם כמה שזה נשמע פשוט, הקופסה היא לפעמים הפתרון הנכון. הקופסה עצמה היא פריט דקורטיבי שמקשט את המטבח ומכניס אליו אופי. אפשר לבחור בקופסת קרמיקה מעוצבת, קופסת נחושת, עץ או כל חומר אחר. חשוב שזאת תהיה קופסה עם מכסה שקל לפתוח אותו, כזה שמייצר נגישות. פנים הקופסה יכיל קופסאות קטנות שבכל אחת מהן תבלין אחר.

מעמד לתבלינים מסתובב של קוק אנד בייק / טל טרי

אם אתם מאלה שיש להם המון תבלינים, תוכלו לאחסן בקופסה את התבלינים הפופולריים יותר, ואת שאר התבלינים תאחסנו במתקנים אחרים.

מעמד תבלינים קומפקטי של סולתם / אסף אמברם

מעמדים

מעמדי התבלינים מגיעים היום במנעד רחב של גדלים וצורות - משישיית צנצנות אחסון ועד סטנדים גדולים שמכילים יותר ומגיעים גם בשתי קומות.

המעמד נראה מאורגן, ומבטיח שהתבלינים יהיו תמיד מסודרים, והוא גם מאפשר לחשוף את הגוונים היפים של התבלינים השונים. כדי לייעל את ההתנהלות, אפשר לבחור בשני סטנדים: אחד עם התבלינים היומיומיים, ואחד שיעמוד בקצה אחר של המטבח עם שאר התבלינים.

מטחנת תבלינים מאפשרת לשמור על טריות. קוק אנד בייק / טל טרי

גם לגודל הצנצנת יש משמעות. בחרו צנצנות קטנות לתבלינים שמשתמשים בהם לעיתים רחוקות יותר, וצנצנות גדולות יותר לתבלינים שנמצאים יותר בשימוש.

כלי לאחסון תבלינים גולמיים של סולתם, צילום: יחצ

מטחנות

המטחנות הן פריט דקורטיבי בפני עצמו, אבל חוץ מזה הן ישמרו לכם על טריות התבלינים. כל תבלין שאתם יכולים לבחור בצורתו הגולמית, כזו שמאפשרת טחינה כמו למשל פלפל, מלח גבישי, צ'ילי, הל ונוספים, יהיה עדיף מבחינה בריאותית.

כדאי לאחסן את התבלינים בקופסאות השומרות על הטריות, צילום: יחצ

תוכלו לאחסן את התבלינים בצנצנת ייעודית, כזאת ששומרת על הטריות, ולמלא בכל פעם את המטחנה. כך תוכלו לתבלן את האוכל בתבלין טרי, שגם יעניק לכם את הערכים התזונתיים שהוא מכיל. אם אתם מתכוונים ללכת על הקטע של המטחנות, בחרו ארבע מטחנות - למלח, פלפל ועוד שני תבלינים שאתם אוהבים במיוחד, את השאר תאחסנו במעמד או בקופסה.

הסוד הגדול הוא לשלב בין שלושת החלופות כדי ליצור לעצמכם גישה נוחה לתבלינים, ליהנות מהמראה המיוחד שלהם ולתבלן באופן ששומר על הערכים התזונתיים, לפחות בחלק מהמקרים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...