השקיה של צמחי בית בעזרת קוביות קרח נראית כמו פתרון חכם ונוח, אך למעשה היא עלולה לגרום יותר נזק מתועלת. השיטה הזו הפכה פופולרית במיוחד להשקיית סחלבים, אך מומחי גינון מזהירים מפניה.
"אנשים רבים טוענים שהשקיה עם קרח עובדת עבורם, אבל הצמח מתדרדר לאט לאט", אומרת ליסה אלדרד שטיינקופף, מייסדת The Houseplant Guru לאתר של גורו הוולנס מרתה סטיוארט. "סחלבים אמורים להחזיק מעמד שנים, ואם ישקו אותם אך ורק בקוביות קרח, הם כנראה לא יחזיקו מעמד זמן רב".
המגמה החלה ב-2010 כאשר חברה הציעה את שיטת הקרח כחלק מאסטרטגיית השיווק שלה לסחלבי עש. "סחלבים נתפסו כאקזוטיים וקשים לטיפוח, אז הצעה פשוטה כמו קוביות קרח גרמה להם להיראות נגישים יותר", מסביר טום נייט, בעלים של Ourhouseplants.
הסיבה הראשונה שלא מומלץ להשקות עציצים עם קוביות קרח היא כי העציצים לא רגילים לחוות קור כזה. צמחי בית פופולריים רבים מגיעים מסביבות טרופיות חמות ולחות, ומים קפואים רחוקים ממה שהם רגילים אליו. "הם לעולם לא חווים טמפרטורות קפואות, וקרח באמת עלול לזעזע את המערכת שלהם", אומרת סמנתה אדלר, בעלים של Houseplant Concierge.
קוביות הקרח עלולות לגרום גם לריקבון שורשים. הקרח יכול לשמור על מצע הגידול לח מדי, מה שמגביר את הסיכון לריקבון שורשים. "סחלבים גדלים בטבע כצמחים בג'ונגלים טרופיים: הם מקבלים הרבה גשם, אבל הם גם מתייבשים מהר בגלל תנועת האוויר והטמפרטורה", מסבירה שטיינקופף.
בנוסף, מדובר בשיטה לא עקבית. המים לא תמיד מגיעים לכל השורשים. "קוביות קרח משקות רק אזור אחד של הצמח והאדמה, מה שמוביל ללחות לא עקבית במצע", אומרת אדלר. התוצאה יכולה להיות שהשורשים התחתונים נשארים יבשים ומתים.
בנוסף, השקיה עם קרח לא מספקת חומרי הזנה. "הדרך הקלה ביותר להזין צמחים היא לערבב דשן נוזלי במיכל ההשקיה", אומרת אדלר. "כשמשתמשים בשיטת קוביות הקרח, אתם לא מספקים חומרים מזינים כחלק מהשגרה של טיפוח הצמח".
התחליף הטוב הוא חיקוי הסביבה הטבעית של הצמחים - השתמשו במים חמימים, וודאו ניקוז טוב והשקו באופן עקבי. עבור סחלבים, שטיינקופף ממליצה לבדוק שורשים במיכל שקוף: שורשים ירוקים מעידים על השקיה טובה, שורשים כסופים מעידים על יובש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו