אין כמו זר פרחים טריים שמאיר את החדר ומרומם את מצב הרוח, אבל כשרואים את העלים קמלים אחרי כמה ימים, קשה לא להתאכזב – במיוחד כשפרחים טריים עולים לא מעט. למרבה המזל, עם כמה טריקים פשוטים אפשר להאריך את חיי הפרחים, לשמור עליהם טריים ונפלאים למשך זמן רב יותר.
"רוב הפרחים הקטופים נובלים מוקדם לא כי תמה תקופתם הטבעית, אלא בגלל בעיות שאפשר למנוע בקלות כמו התרבות חיידקים, התייבשות ומיקום לא נכון", הסבירו מומחים שצוטטו ב-Tom's Guide. להבין מה פרחים קטופים צריכים – בניגוד לאלו שגדלים בגינה – זה המפתח לשמירה עליהם בתוך הבית.
אחת הפעולות החשובות היא חיתוך נכון של הגבעולים. אנדרס פיגרואה, שוזר פרחים מצ’ילה, הסביר שצריך לגזור את הגבעולים בזווית של 45 מעלות עם סכין חדה או מזמרה – לעולם לא עם מספריים רגילים. "החיתוך בזווית מגדיל את שטח הפנים שדרכו הפרח סופג מים, ואם חותכים את הגבעול מתחת למים – נמנע כניסת אוויר שחוסם את הספיגה", אמר פיגרואה ל-Semana.
חיידקים במים גורמים לפרחים לנבול מהר יותר. השוזרת מרים הדגישה את החשיבות של הוצאת העלים מהמים: "אסור שהעלים ייגעו במים – זה מה שמעורר את החיידקים. חייבים להגביל את ההתפשטות שלהם כדי להגן על הזר", אמרה ל-Tom's Guide. הסרת העלים התת-מימיים שומרת על מים נקיים לאורך זמן.
כדאי להחליף את המים כל יומיים-שלושה. בכל החלפה אפשר להוסיף מעט אקונומיקה כדי למנוע חיידקים. בנוסף, ניתן להכין תערובת ביתית להזנת הפרחים: "הסוכר הוא מזון לפרחים, והחומץ נלחם בחיידקים שמאיצים נבילה", הסבירה השוזרת הארגנטינאית קרלה מונוז, שמחזיקה בניסיון של יותר מעשור. לדבריה, תערובת כזו יכולה להכפיל את חיי הזר אם המים מוחלפים כל יומיים.
גם המיקום של הזר משפיע על משך חייו. "פרחים רגישים מאוד לחום ולאור שמש ישיר. הם גם נפגעים מקרבה לפירות, שמשחררים את ההורמון אתילן שמזרז התפרקות", אמרה לורה סאנצ’ז, אגרונומית מומחית בפלוריקולטורה, לפי Semana. ההמלצה: למקם את האגרטל בסביבה קרירה, הרחק ממקורות חום כמו חלונות ומכשירי חשמל.
אפשר להשתמש גם בשקיות הזנה לפרחים קטופים – ואם אין, יש פתרון פשוט. "שימו שקית הזנה במים, ואם אין לכם – שימו קוביות קרח כל יום. תגזרו מחדש את הגבעולים – והם יחזיקו!", הציעה מרים השוזרת. הקור מהקרח מאט את תהליכי המטבוליזם של הפרחים וכך שומר על טריותם.
גם החומציות של המים משחקת תפקיד: "פרח מחזיק יותר זמן במים עם חומציות קלה", ציינו שוזרים בכתבה ב-Ouest-France. הוספת מעט חומץ או מיץ לימון יכולה לאזן את ה-pH לרמה האידאלית.
לבסוף, חשוב לא למלא את האגרטל ביותר מדי מים. לורה סאנצ’ז הסבירה שכמות מים גדולה מדי מעודדת התרבות חיידקים. עדיף למלא מים עד לגובה שמכסה את הגבעולים בלבד - כך הפרחים מקבלים מים בלי לעודד חיידקים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
