מומחים מסבירים: איך לנקות את הבלנדר שלכם בבטחה?

הבלנדר הוא אחד הכלים המשמעותיים ביותר במטבח, ומשמש להכנת קוקטיילים, משקאות ומטבלים רבים • איך תוכלו לנקות אותו נכון? הנה כמה טיפים שימושיים במיוחד

פטריק שוורצנגר והבלנדר. צילום: צילום מסך

אזהרה: הידיעה הבאה כוללת ספוילרים לפרק האחרון בעונה השלישית של "הלוטוס הלבן".

לפני כשבועיים הסתיימה העונה השלישית של הסדרה המצליחה "הלוטוס הלבן", כשבמהלך הפרק האחרון מכין אב המשפחה טימותי רטליף (ג'ייסון אייסקס) משקאות פינה קולדה מורעלים במטרה להרוג את בני משפחתו, באמצעות בלנדר. בנו, לוכלן (סאם ניבולה), משתמש בבלנדר "הנגוע" על מנת לרקוח לעצמו שייק חלבון מרענן - אך שוכח לנקות את הבלנדר ומורעל מהמשקה.

העניין יצר סערה גדולה, כאשר אפילו חברת מוצרי החשמל "בוש", שייצרה את הבלנדר המופיע על המסך, החליטה להגיב לנושא. בעקבות האירוע הטלוויזיוני שיצר הדים בכל העולם, בדקנו כיצד תוכלו לנקות את הבלנדר שלכם מבלי להיפגע.

חשוב לשטוף את הבלנדר לפני השימוש. לוכלן מ"הלוטוס הלבן", צילום: IMDB

עבור רבים, הבלנדר הוא אחד הכלים המשמעותיים ביותר במטבח, ומשמש להכנת הכל, מארוחות בוקר ועד מטבלים וקוקטיילים. אך בין אם אתם משתמשים בו מדי בוקר להכנת שייק או מוציאים אותו רק לצורך הכנת מרגריטה מדי פעם, חשוב ללמוד כיצד לנקות את הבלנדר בצורה בטוחה.

מומחי מטבח שיתפו את האתר של מרתה סטיוארט כיצד הם שומרים על הבלנדרים שלהם נקיים ומוכנים לערבוב, כתישה וטחינה בכל רגע נתון. מומלץ לעקוב אחר הטיפים שלהם כדי לשמור על הבלנדר שלכם נקי ובמצב עבודה טוב.

יש לנקות את הבלנדר לאחר כל שימוש, ואת הבסיס ניתן לנגב לפי הצורך אם יש עליו שאריות מזון או אבק. השארת מזון בבלנדר לאחר השימוש בו מקשה מאוד על הניקוי. "חלקיקי מזון יכולים להתייבש סביב הלהבים, וכאשר אלה אינם מנוקים היטב, זה הופך לבעיית בטיחות מזון בפעם הבאה שתשתמשו בבלנדר", מסבירה השפית המקצועית לין ג'אסט. "בלנדר נקי הוא בלנדר בטוח למזון".

"בלנדר נקי הוא בלנדר בטוח למזון", צילום: Racool_studio / Freepik

ניתן לנקות במהירות את הקנקן בין מנות של אותו המזון. "הוסיפו כשתי כוסות מים חמימים וטיפת סבון כלים לקנקן הבלנדר", אומרת ג'אסט. "הדקו את המכסה והפעילו את הבלנדר במהירות גבוהה למשך כ-10 עד 20 שניות. שטפו היטב לפני השימוש מחדש".

עם זאת, שיטה זו אינה תחליף לניקוי הבלנדר. "מטעמי בטיחות מזון, אין להשתמש בשיטה זו עם תערובות המכילות ביצים, מוצרי חלב או מוצרי בשר", היא אמרה.

מריסה הרקולס, מפתחת מתכונים בבלוג The Curly Spoon, ממליצה שלא להשתמש במדיח כלים - גם אם המכשיר שלכם מתאים למדיח. "החום והלחות עלולים לגרום לאטם בבסיס הקנקן להשתחרר ולדלוף", היא אומרת. "כמו כן, לעולם אל תטבלו את הבסיס (החלק עם המנוע) במים".

ניתן לנקות במהירות את הקנקן בין מנות של אותו המזון, צילום: congerdesign / pixabay

חומרים נדרשים:

  • סבון כלים עדין
  • מטלית מיקרופייבר
  • מטלית ייבוש
  • מברשת קרצוף עם זיפים רכים
  • סודה לשתייה

אין להשתמש בחומרי ניקוי חריפים או שוחקים, כגון צמר פלדה או אקונומיקה, על חלקי הקנקן או בסיס הבלנדר. "אלה עלולים לפגוע במשטח הבלנדר", אומרת סוניה חוסלה, שפית, מומחית מטבח ובלוגרית אוכל ב-Love Incredible Recipes, "עם פוטנציאל להישארות כימיקלים בעת השימוש בבלנדר".

הוראות:

  1. נתקו את הבלנדר מהחשמל לפני הניקוי.
  2. הסירו חלקים הניתנים לפירוק, כגון המכסה והבסיס.
  3. שטפו את קנקן הבלנדר, והמכסה במים חמים עם סבון. היזהרו מהלהבים החדים, והשתמשו במברשת קרצוף עם זיפים רכים לניקוי שלהם.
  4. לשאריות עקשניות, חוסלה ממליצה למלא את הבלנדר במים חמימים וכפית סודה לשתייה, להפעיל למשך מספר שניות, ואז לשטוף.
  5. שטפו במים נקיים.
  6. נגבו את בסיס הבלנדר עם מטלית רכה ולחה, והיזהרו שלא להחדיר לחות למנוע.
  7. ייבשו היטב לפני הרכבה מחדש.

זכרו: תמיד עדיף לפחות לשטוף את הבלנדר מיד לאחר השימוש, "גם אם אתם מתכננים לחזור ולקרצף אותו מאוחר יותר", אומרת הרקולס. "אחרת, שאריות מזון יתייבשו וידבקו לבלנדר, מה שיקשה על הניקוי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר