יוצרים קסמים בבית: אריחים מעוטרים הם השינוי שחיפשתם
לאריחים המעוטרים יש כוח עיצובי רב - לעיתים רק תוספת שלהם תשנה את החלל כולו • אם בא לכם לערוך מתיחת פנים ולא מתחשק לכם להיכנס לשיפוץ כולל, חיפוי קיר מסוים או החלפת הריצוף יכולים להוות את השיפוץ כולו
Your browser doesn’t support HTML5 audio
האריחיםהמעוטרים היו חלק בלתי נפרד מסצנת העיצוב אי שם בשנות ה-50 של המאה הקודמת. הם קישטו את הרצפה של בניינים רבים, שחלק גדול מהם עומד היום לשימור. הקסם הגדול שלהם אחראי על העובדה שבכל כמה שנים הם עולים שוב את הכותרות ומושכים אליהם את תשומת הלב.
בעבר היו האריחים המעוטרים מבטון. כיום, לצד הבטון התפתחו חומרים נוספים כמו גרניט פורצלן במראה של אריחים מעוטרים. לבטון קסם משלו, וניכרים עליו סימני הזמן. מי שאוהב אותו יתקשה להחליפו במראה מתועש יותר, כמו זה שמציעים אריחי הגרניט פורצלן, שהוא חומר חזק מאוד, אטום לחדירת נוזלים, אינו מוכתם ואינו נשרט.
קיימות היום קולקציות רבות של אריחי גרניט פורצלן במראה אריחים מעוטרים. כך ניתן ליהנות ממראה נוסטלגי ומתחזוקה פרקטית. הבחירה בין אריחי בטון לגרניט פורצלן מתבססת על הטעם האישי ועל ההבנה של ההבדלים הפרקטיים בין שני סוגי האריחים.
לאריחים המעוטרים יש כוח עיצובי רב. לעיתים רק תוספת שלהם תשנה את החלל כולו. אם בא לכם לערוך מתיחת פנים ולא מתחשק לכם להיכנס לשיפוץ כולל, חיפוי קיר מסוים או החלפת הריצוף יכולים להוות את השיפוץ כולו. האריחים המעוטרים מיושמים לרוב כאריחי ריצוף, אך בהחלט ניתן לקחת אותם בחשבון גם כאשר מחפים את הקיר.
אורי סלע
כתבת ערוץ העיצוב באתר "ישראל היום" ובמדור העיצוב השבועי בעיתון. ב-2009 כתבה טור אופנה במוסף סוף השבוע של דה מרקר ובהמשך גם ב-NRG, וטור ביקורת חנויות אופנה ב-YNET. לפני כן שימשה כסמנכ"ל שיווק עבור חברות בתחום העיצוב. בעשור האחרון הובילה מספר מיזמי עיצוב שנוהלו מטעם סוכנות התוכן שלה. מתמחה בניתוח מגמות בתחומי הלייפסטייל, ובפרט בתחום עיצוב הבית. בעלת תואר הנדסאי בתעשייה וניהול של המוסד האקדמי רופין. מתגוררת בתל אביב.
