לינוי אשרם עברה הבוקר (רביעי) טיפול השתלת שיער בקליניקה של איילת גייר, בטכנולוגיה שאינה מצריכה את גילוח הראש. בריאיון שנערך עימה במהלך הטיפול, מדברת אשרם על ההתמודדות עם דילול השיער שנגרם לדבריה מהשנים האינטנסיביות בענף ההתעמלות האמנותית.
לצד הטיפולים האסתטיים שהיא עוברת כחלק מההכנות לחתונתה, אשרם חושפת כי היא מעוניינת לבחון בעתיד קריירה בתחום המשחק: “זה עשה לי חשק לנסות משהו כזה, אולי בהמשך נראה אותי על הבמות”.
"עשור בסיטואציה הזאת: נהיו לי קרחות מהסטרס והמתיחות"
זה הפתיע רבים כששמעו שאת צריכה לעבור השתלת שיער.
״זה משהו שחשבתי עליו המון שנים. אני יכולה להגיד שאני כבר עשור נמצאת בסיטואציה הזאת. בסוף זה הגיע מההתעמלות. נהיו לי קרחות כתוצאה מהמתיחות של השיער, מהשיער האסוף ומהסטרס והלחץ בתחרויות. והגיע הזמן לתקן”.
זה גם קשור לתזונה שליוותה אותך לאורך הקריירה?
“אני לא חושבת שזה קשור. ברור ששיער זה גם משהו שבא מתזונה, אבל לא היה משהו לא בסדר בתזונה שלי כמתעמלת שהיה אמור לפגוע בזה. אני חושבת שזה בא בעיקר מהמתיחות ומהלחץ”.
"צבעתי את הקרחות, פחדתי שהצבע יירד"
את מגיעה אחרי תחרות הביתה ורואה דילול בשיער מול המראה. איך מגיבים לזה?
“כשהייתי מתעמלת לא שמתי לב לזה בכלל. הייתי צובעת את הקרחות. כשהייתי עושה היפוך על הרצפה והראש היה עובר דרך השטיח, הייתי אומרת בצחוק: ‘השארתי סימן יקר בכל השטיחים בעולם’. ככה הסתכלתי על זה כילדה. רק אחרי שפרשתי והפכתי להיות אישה, זה התחיל להציק לי הרבה יותר”.
אשרם מתארת גם את הניסיונות להסתיר את דילול השיער לאורך השנים: ״היו מקרים שמישהו חיבק אותי מקרוב ויכולתי להשאיר לו סימן של הצבע על הפנים. שם זה כבר הפך להיות קצת יותר מביך”.
זה פגע בביטחון העצמי שלך?
״לא חושבת שזה פגע בביטחון שלי, פשוט זה הפריע לי. כל הזמן הייתי מתעסקת בזה - אם רואים את זה, האם ירד לי הצבע. זה היה משהו שהתעסקתי בו כל הזמן”.
"ידעתי שיהיו השלכות, סוחבת פציעות"
היום את מבינה שלקריירה האינטנסיבית היו השלכות לא פשוטות?
״תמיד ידעתי שיהיו לזה השלכות, כי זה ספורט מאוד אינטנסיבי ברמה שהייתי בה. יש פציעות שאני עדיין סוחבת, ובין אם זו ההתקרחות שקרתה כתוצאה מזה. ידעתי שזה יקרה. אני לא מסתכלת על זה כמשהו נורא. להפך. זה חלק מהתהליך ומהדרך שלי. עברתי דרך מאוד קשה וארוכה, ובסוף הגשמתי את החלום שלי”.
לא כל אחד מוכן להיחשף לטיפולים כאלה. היה לך חשש?
“התשובה הראשונית שלי הייתה שאני רוצה לשתף. אני בטוחה שאם אני עוברת את זה, יש עוד נשים שעוברות את זה. עשיתי המון מחקר לפני, וכל הרופאים אמרו לי שאני חייבת לגלח את השיער. איילת הייתה היחידה שאמרה לי: ‘השיער שלך נשאר כמו שהוא ואנחנו נעשה את ההשתלה בלי גילוח’. הבנתי שיש עוד נשים שלא יודעות שזה אפשרי”.
הביקורת ברשת: "פשוט לא מעניין אותי"
במהלך השנים האחרונות התמודדה אשרם עם תגובות ברשתות החברתיות בנוגע לשינויים במשקלה לאחר הפרישה ולאחר השתתפותה בתוכנית "רוקדים עם כוכבים". כיום היא מבהירה שהביקורת אינה משפיעה עליה: ״התגובות פגשו אותי, אבל לא באמת. אנשים שמעירים לי על דימוי הגוף שלי, זה פשוט לא מעניין אותי. אני אוהבת את איך שאני נראית”.
עם זאת, היא מציינת כי בתחילה נדרש לה זמן הסתגלות: “בהתחלה זה כן השפיע. לקח לי זמן להבין ולהכיל את זה שעליתי במשקל. אבל ברגע שהבנתי את זה עם עצמי, למדתי לאהוב את זה”.
"חודש של ניתוחים - אלו ההכנות לחתונה"
אשרם נמצאת כעת בעיצומן של ההכנות לקראת חתונתה עם בן זוגה, ומציינת כי הוא מעדיף להימנע מחשיפה תקשורתית. “יש לי חודש של ניתוחים. אני עוברת השתלת שיער, ובעוד שבועיים גם ניתוח אף. בוא נגיד שאלו ההכנות לחתונה”.
על בן זוגה סיפרה: ״אני אוהבת שהוא לא בא מהעולם הזה. איך שנכנסתם, הוא ברח למשרד כדי שלא יראו אותו. הוא לא אוהב מצלמות, אבל הוא הכי מפרגן ותומך שיש”.
כשנשאלה האם תסכים להשתתף עימו בתוכנית הריאליטי "המירוץ למיליון", השיבה: “הוא לא מוכן לעשות את זה איתי בשום מחיר. אם תצליחו לשכנע אותו, אז אולי”.
"בגיל 22 יצאתי לפנסיה, היעד הבא: משחק"
לאחר פרישתה מספורט תחרותי, אשרם פנתה לאפיקים מקצועיים חדשים: ״בגיל 22 יצאתי לפנסיה. עברתי לעבודות חדשות, למדתי דברים חדשים. היום אני גם מרצה, גם מאמנת את הדור הצעיר, ופתחתי מקום משלי”.
לאחר שהשתתפה בעבר ב"פסטיגל" וב"רוקדים עם כוכבים", היא אינה פוסלת השתלבות בעולם הבמה והטלוויזיה בעתיד: ״עשיתי פסטיגל וגם ‘רוקדים עם כוכבים’, וזה עשה לי חשק לנסות משחק. אולי בהמשך”.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
