שחקנית חדשה בשוק הפארם: רשת ״פארם פלוס" של קבוצת ספיר פתחה היום את הסניף הראשון של הרשת, אשר ממוקם במתחם קמפוס ברושים באוניברסיטת תל אביב. מדובר בשחקנית חדשה בתחום הפארם אשר תנסה להתחרות בסופר פארם, BE של שופרסל וגוד פארם מקבוצת רמי לוי.
הרשת החדשה, שהוקמה בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים, מצטרפת לפעילות הקמעונאית של הקבוצה. ברשת מציינים כי עם פתיחת הסניף, נכנסת הרשת ישירות לתחרות בשוק הפארם המקומי, עם אסטרטגיית תמחור תחרותית במיוחד שנועדה לייצר בידול כבר מהיום הראשון.
במקביל, הרשת מסמנת גם את תחום הספורט ותוספי התזונה כמנוע צמיחה, עם ניסיון להנגיש קטגוריה שבדרך כלל מאופיינת במחירים גבוהים יותר. כך למשל, אבקות חלבון מוצעות במחירים נגישים, לצד משקאות ייעודיים ומוצרים משלימים, כחלק מהרחבת ההיצע לקהל רחב יותר.
מחירים והשוואות למתחרים
בין המוצרים מצאנו: פמפרס פרימיום קר שלב 28 יחידות מוצע ב 22.9 שקלים במבצע. זאת לעומת 27.5 שקלים ברשת רמי לוי ו 33.33 שקלים ברשתות סופר פארם ו be. תחבושות אולוויז לונג במבצע 9.9 שקלים לעומת 20.9 שקלים בסופר פארם.
אקונומיקה סנו זאוול 4 ליטר לימון ב 16.9 שקלים. המחיר בגוד פארם זהה, ובסופר פארם המוצר מוצע ב 18.9 שקלים. בקרפור במסגרת הסל של המדינה, המוצר מוצע במחיר זול יותר של 9.9 שקלים.
אבקת חלבון Go של תנובה ב 149 שקלים. במקרה הזה בגוד פארם המחיר היה זול יותר, 144 שקלים. בסופר פארם המוצר מוצע ב 151.9 שקלים.
לצד זאת, גם בקטגוריית הפרפומריה מציגה הרשת מחירים נגישים, בהם Burberry Hero 100 מ"ל ב־229.9 ש"ח ו־Tom Ford Black Orchid 100 מ"ל ב־394.9 ש"ח.
היעדים והמודל הנוכחי
הרשת תמשיך לפעול במודל זכיינות, בדומה לפעילות הקיימת של הקבוצה, כאשר היעד הוא להגיע לכ־25 זכיינים עד סוף 2026, לצד פתיחה של כ-80 סניפים עד סוף 2027.
הרשת מציעה מחירים ומבצעים אטרקטיבים. עם זאת לעומת סניפי הסופר פארם למשל יש הבדל בחוויית הקנייה. מגוון המוצרים הוא קטן והוא כולל מבחר מצומצם של מוצרי קוסמטיקה וכמו גוד פארם, הוא אינו כולל בתי מרקחת.
דברי המנכ"ל אורן ספיר
אורן ספיר, מבעלי הקבוצה אמר היום: "פתיחת הסניף הראשון של פארם פלוס היא שלב משמעותי עבורנו, לא רק בהתרחבות לענף חדש, אלא ביישום תפיסה ברורה של הנגשת מחירים לצרכן. אנחנו נכנסים לשוק עם כוונה אמיתית לייצר אלטרנטיבה, גם מבחינת מגוון וגם מבחינת תמחור. המטרה שלנו היא לאפשר לכל לקוח ליהנות ממוצרי פארם איכותיים במחירים הוגנים, ולהרחיב את הפעילות הזו במהירות לכל רחבי הארץ.
לדבריו אמנם יש מבצעים, אך רוב המוצרים ממילא מוצעים במחירים קבועים ונמוכים.
לדברי ספיר הרשת חד משמעית תתחרה גם ברשתות הזולות יותר. לגבי התחרות מול חווית הקנייה של סופר פארם, אומר ספיר כי שם נמצא האתגר. ״עם זאת, יהיה לנו בידול כמו היצע של מוצרי ספורט במחירים טובים.
על הכניסה לתחום הוא מספר ״לפני חודשיים היה לנו רעיון להקים רשת פארם . זה תמיד היה לי בראש , אך הפעם הרמתי את השרביט. עד סוף הזה יהיו לנו 18 סניפים. המודל של הרשת הוא להיות רשת דיסקאונט עם המחירים הכי זולים אבל להביא חווית קנייה ובשורה בתחום הספורט״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו