בעוד עיני העולם עוקבות אחר המשט של גרטה טונברג בים, גם ביבשה נמשכים גלי התמיכה בפלשתינים כשהפעם אל שורת העסקים שאליהם בוודאי לא ניכנס עוד לעולם, מצטרפת רשת הקוסמטיקה והביוטי הבריטית הפופולארית Lush שהכריזה כי תעצור את כל הפעילות שלה היום (רביעי) ליום אחד כאות סולידריות עם הפלשתינים.
קמפיין ההשבתה תחת הסלוגן "הפסיקו להרעיב את עזה - אנחנו סגורים כאות לסולידריות" מתקיים כאמור היום וכולל את כל סניפי הרשת, המפעלים והאתר שכאמור יחדלו מכל פעילות.
"דבר אחד שלאש יכולה בימים אלה לשלוח לעזה הוא את אהבתנו ואת המסר החזק שאנו עומדים עימה בסולידריות", כתבה החברה, "וזה ייעשה בצורת עצירה של 'עסקים כרגיל' על ידי סגירת החנויות שלנו בבריטניה, האתר ומפעלי הייצור שלנו ליום אחד ביום רביעי, 3 בספטמבר 2025, כאשר חלונות הראווה שלנו מציגים את המסר: "עצרו את הרעב בעזה - אנו סגורים בסולידריות".

המסר שהועלה באתר החברה של LUSH / צילום מסך
"מתן השירות הטוב ביותר ללקוחותינו טמון בכל דבר שאנו עושים בלאש ולכן סגירת החנויות שלנו איננה החלטה קלה - אנו מבקשים סליחה מכל לקוח שנגרום לו אי נוחות אם יגיע אלינו ב-3 בספטמבר וימצא אותנו סגורים. עם זאת, אנו יודעים שרבים מלקוחותינו חולקים את אותה חרדה לגבי המצב הנוכחי בעזה.
"לאש פועלת בלמעלה מ-50 מדינות אך נוסדה במקור בבריטניה. מתוך מחשבה זו נראה לנו חשוב שנרים קולנו תחילה כאן בבריטניה, אולם אנו יודעים שהרגש בכל רחבי עסקי לאש הבינלאומיים הוא חזק ואנו מצפים שצעדים דומים עשויים להתרחש כאשר מדינות אחרות של לאש יחפשו דרכים להביע את הסולידריות שלהן".
רשת Lush הבריטית הוקמה לפני כ-30 שנה ומתמחה בפיתוח ומכירה של מוצרי טיפוח קוסמטיים כמו כדורי אמבטיה מתפוצצים, ג'ל למקלחת ושמפו מוצק.
הדוגלת בשימוש ברכיבים טריים וטבעיים (פירות וירקות אורגניים), מאבק בניסויים בבעלי חיים וצמצום בזבוז אריזות באמצעות פיתוח מוצרים "עירומים" ללא אריזה כלל. הרשת, לפי רשימת הערכים המפורסמים באתר שלה, דוגלת בשכר מחיה הוגן, בשקיפות מס וביצירת מרחבים בטוחים ללקוחותיה הן בחנויות והן בזירות הדיגיטליות ושמה דגש על השפעה חברתית ואתית כשהיא תורמת לעמותות וליוזמות עולמיות ומובילה קמפיינים חברתיים בולטים לאורך השנים.
ראוי לציין כי למרות כל הערכים ההומניטריים שהרשת מייצגת, Lush לא מצאה לנכון להביע סולידריות עם ישראל אחרי טבח 7 באוקטובר, ולא הזכירה אף פעם את החטופים הישראליים המוחזקים בעזה. הסולידריות ההומניטרית, כפי שמסתבר, היא חד-צדדית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו