בקיץ הישראלי, שבו לחות מתערבבת עם שמש, כלור ומלח - אפילו השיער הכי מטופח עלול לאבד ברק, להפוך לפריזי ולאבד מהחיוניות שלו. אולם בזמן המעבר בין העונות, שבו החום והשמש מתחלפים באוויר קר ויבש, הקפדה על שגרה ששומרת על השיער הופכת לחשובה אפילו יותר.
אל תיבהלו: יש לא מעט דרכים פשוטות לשמור על השיער במעבר הזה בין הקיץ החם לחורף. גם אם תאמצו רק חלק מהן, תוכלו לשמור על שיער חיוני בעל מראה בריא ונטול פריזיות. רונן שרביט, מעצב שיער ושגריר אינדולה בישראל, מביא כמה טיפים חשובים לשיער בריא.
חפיפה יומיומית היא טעות קלאסית. השיער זקוק לשמנים הטבעיים שלו כדי לשרוד את שינויי מזג האוויר. שתי חפיפות בשבוע מספיקות בהחלט. בימים שבין לבין, אם יש לך שיער שומני, תוכלי להשתמש בשמפו יבש איכותי, כזה שמעניק תחושת ניקיון מבלי להכביד.
גזירת קצוות כל שלושה עד ארבעה חודשים היא בדיוק מה שהשיער צריך כדי להיראות מטופח מבלי לעצור את תהליך הצמיחה. בשיער בלונדיני או מובהר, כדאי לגזור את הקצוות בדחיפות גבוהה יותר, מכיוון שהכימיקליים האגרסיביים מזרזים את נזקי מזג האויר בשיער.
חומרי הגנה מהשמש הפכו בשנים האחרונות לפריט חובה ולשימוש קבוע בקרב נשים רבות בישראל. ממש כמו המודעות שעלתה באופן מובהק לכל נושא הגנת העור והפנים, כך עלתה גם המודעות להגנה על השיער מנזקי הסביבה, החום והקור. כמו שכולן יודעות כבר להשתמש במגן חום לפני ייבוש ופן, כך מומלץ להשתמש בחומר מגן על השיער מפני קרינת השמש כשיוצאים לרחוב.
גם לשימוש היומיומי במברשת השיער יש השפעה על הגנת השיער. שיער דק דורש מברשת רכה, לעומת שיער מתולתל שזקוק לשיניים רחבות כדי להימנע מפריז. בהברשה יומית של שיער עבה מומלץ להשתמש במברשות קרמיות, ושיער שזקוק לנפח דורש דווקא שימוש במברשת קטנה.
בשביל לשמור על השיער חשוב לשלב בתפריט ממגוון אבות המזון, ביניהם: חלבון ביצה, דגים, עוף קטניות וטופו; ויטמין B טבעי שניתן לצרוך מאגוזים, שקדים, גרעינים ודגנים מלאים שמחזקים ומעודדים צמיחת שיער; אומגה 3 מדגים שמנים, ויטימינים טבעיים וירקות כמו גזר, בטטה ופירות הדר עושים פלאים לקרקפת; וגם אבץ טבעי שניתן למצוא ביוגורט איכותי וגרעיני חמניה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
