מומחית הוולנס הסינית שרה ג'יין הו שיתפה סרטון מעניין בטיקטוק, בו הסבירה על מאכלים שאמורים להפסיק או להאט צמיחה של שיער לבן - לפי הרפואה הסינית.
"מנקודת מבט של רפואה סינית מסורתית, אנחנו אומרים שהסיבה לשיער אפור היא כליות חלשות. סטרס והזדקנות משפיעים על הכליות, כאשר הכליות מתדרדרות באופן טבעי ואי ספיקת כליות היא לעיתים קרובות מחלה כרונית עבור אנשים מבוגרים. רפואה סינית מסורתית מאמינה בהאטה של תהליך ההזדקנות הזה", הסבירה הו בסרטון, שעלה לטיקטוק כחלק מפרק בפודקאסט שלה.
@sarajaneho
"ברפואה הסינית אנחנו רואים אוכל בתור תרופה. זה חלק מהדיאטה ומסגנון החיים שלנו. אני זוכרת שבתור ילדה, אחד הקינוחים האהובים עליי היה מרק שומשום שחור, ואני זוכרת שסבתא שלי אמרה 'זה טוב לשיער, זה ישאיר את השיער שלך שחור'. באמת יש בזה המון מינרלים כמו חלבון, סידן, זרחן, ברזל ומגנזיום", אמרה.
"מרק נוסף שמאוד אהבתי הוא מרק אגוזי מלך, שמחזק את ה"צ'י" של הגוף (מונח רוחני בתרבות הסינית, ניתן לתרגם כ"נפש"). לפי מה שאומרים, הוא גם עוזר להשאיר את צבע השיער הטבעי".
המנחה שלצידה של שרה התערב ואמר כי זה הגיוני מאוד. "שומשום שחור הוא מרכיב חיוני לשמירה על הפיגמנט של העור ושמירה מפני עקה חמצונית", סיכם את השיחה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו