הסוף הטוב של פרשת היעלמותן של מלי (50) ובתה ליאל (23) יהלומי, שאותרו לאחר שבעה ימים של נתק מוחלט וחרדה כבדה, החזיר שוב לכותרות תסריט ישראלי מוכר ומטריד: יוצאים לחופשה, לטרק או לחגיגה מעבר לים - ולפתע הקשר ניתק.
לעיתים זו טעות תמימה, לעיתים תאונה, ולעיתים תעלומה שנשארת פתוחה שנים. ריכזנו את המקרים הבולטים של השנים האחרונות, וההבדל בין הסופים שלהם הוא לפעמים עניין של שעות.
כשהסיפור נגמר טוב
הראל אלון, בן 28, מאמן כושר וכדורסלן עבר, בנו של יו"ר חטיבת הספורט בהסתדרות ניר אלון, נסע לחגיגות הקרנבל בריו דה ז'ניירו בפברואר 2026. באזור קופקבנה הוא היה מעורב, על פי החשד, באירוע שוד, הטלפון שלו נגנב וייתכן שאף סומם. במשך יותר מיממה לא הצליחו לאתר אותו, ומשרד החוץ ויחידת חילוץ נרתמו לחיפושים. בסופו של דבר הוא אותר בריא ושלם.
סמואל ונגרינוביץ', עולה חדש מארה"ב שהתגורר ביפו, יצא ביוני 2025 לטרק בהר הטריונד באזור דרמסאלה שבצפון הודו, והמשיך לכיוון הקרחונים בתנאי שטח קשים. הוא נעדר תשעה ימים. בשלב מסוים נפל, שבר יד ורגל, וגרר את עצמו לאורך נהר עד שהגיע לכפר וקרא לעזרה. הוא ניצל בזכות עצמו.
מאיר פורמן, בן 80, היה אמור לטוס למינכן במאי 2026, אך עלה בטעות על טיסה לווינה. הוא יצא משדה התעופה מבולבל, בלי טלפון, בלי כסף ובלי כרטיס אשראי, ושוטט ברחובות העיר. המשטרה האוסטרית, שחשבה בטעות שמדובר בחסר בית, אף שחררה אותו בשלב מסוים. לאחר ימי חיפושים אינטנסיביים בשיתוף הרשויות בישראל הוא אותר בשלום.
כשהחיפוש הסתיים בבשורה הקשה
אורן זמיר, בן 26 מירושלים, לוחם ביחידה מובחרת שלחם 161 ימים רצופים במלחמת חרבות ברזל, יצא באפריל 2024 לטרק הוואי־וואש המאתגר באזור הווארז שבצפון פרו. הוא יצא לבדו למסלול שחוצה את פסגות הרי האנדים, והוגדר כמנותק קשר. אחרי כמעט חודש חיפושים, בהשתתפות משלחת ישראלית ייעודית, גופתו אותרה למרגלות צוק בגובה של יותר מ־5,000 מטרים. ההערכה היא שנפל בזמן טיפוס.
כשהתעלומה נשארת פתוחה
עמית רייכמן, מהנדס ופילוסוף בן 42 מנס ציונה, יצא באוקטובר 2016 לטרק מרדי הימאל ברכס האנאפורנה שבנפאל. הוא השאיר את חלק מחפציו בגסטהאוס, יצא למסלול ולא חזר. משלחת חילוץ, בית חב"ד המקומי והשגרירות ניסו לאתר אותו, אך המאמצים לא העלו דבר. גורלו לא נודע עד היום.
אביב משל, בן 23 מכפר סבא, יצא לטיול הגדול אחרי הצבא, וביוני 2019 נכנס לגלוש עם גלשן סאפ באי נוסה למבונגן שליד באלי באינדונזיה. חפציו נותרו בחדר במלון, אך הוא לא שב מהגלישה. מכיוון שאין יחסים דיפלומטיים בין ישראל לאינדונזיה, החיפושים הסתמכו על צוותי חילוץ מקומיים ועל השגרירות האמריקאית. עקבותיו לא נמצאו.
דנה רישפי, צעירה מחיפה, נראתה לאחרונה במרץ 2007 במסיבה בעיירת החוף טולום שבמקסיקו, אחת מפרשות ההיעלמות המסתוריות שנחקרו במשך שנים. חקירות של הרשויות במקסיקו וצוותים ישראליים, ואף חפירות שבוצעו במקום בעקבות עדות, לא הצליחו לפענח את נסיבות היעלמותה עד היום.
