"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
צפו בתיעוד המרגש: אלפי שליחי חב"ד שרים לזכר הנרצחים בפיטסבורג
רגע לפני הצילום השנתי מפורסם מחוץ לבית מספר 770 בברוקלין, תועדו אלפים שרים את "אני מאמין" • השיר הוקדש לזכר 11 הנרצחים בבית הכנסת בפיטסבורג
צילום: שניאור שיף COL

צפו בתיעוד המרגש: אלפי שליחי חב"ד שרים לזכר הנרצחים בפיטסבורג

רגע לפני הצילום השנתי מפורסם מחוץ לבית מספר 770 בברוקלין, תועדו אלפים שרים את "אני מאמין" • השיר הוקדש לזכר 11 הנרצחים בבית הכנסת בפיטסבורג

חנן גרינווד
, עודכן

זוכרים את הנרצחים בפיטסבורג: אלפי שליחי חב"ד ממדינות רבות ברחבי הגלובוס התאספו היום (ראשון) בשכונת קראון הייטס בברוקלין, ניו יורק, במסגרת כנס השלוחים העולמי, שמתקיים אחת לשנה בארצות הברית.

במהלך הכנס מתקיימות פעילויות שונות, ביניהם סדנאות, עלייה לציונו של הרב מלובביץ' ועוד. השנה ציינו האלפים גם אירוע מצער, שהתרחש בדיוק שבוע קודם לכן – הטבח בבית הכנסת 'עץ חיים' בפיטסבורג,שבו נרצחו 11 יהודים בעת תפילת שחרית.

רגע לפני הצילום הקבוצתי המפורסם, שבו נראים השליחים הרבים מחוץ לביתו של הרבי מלובביץ' – 770, ושמתפרסם ברחבי העולם, ערכו החסידים תפילה לזכר הנרצחים ושרו את השיר "אני מאמין", שהינו שיר געגועים למשיח שיגיע. חסידות חב"ד בהנהגתו של הרבי מלובביץ' חרטה על דגלה את הניסיון להביא את המשיח בימנו, ועל כן מדובר בשיר שמייצג באופן ישיר את החסידות.

הניגון ששרו החסידים אינו מקרי אף הוא. מדובר בניגון שמיוחס לעזריאל דוד פסטג, חסיד מוזדיץ', שהיה חזן ומלחין בולט בוורשה לפני מלחמת העול השנייה, ושנרצח בשואה. על פי הסיפור, כשפסטג ובני משפחתו נשלחו ב-1942 למחנה ההשמדה טרבלינקה, דחוסים אל תוך קרונות משא, החל החסיד לשיר את השיר בלחן שלו, ויושבי הקרון הצטרפו אליו.

נטען כי פסטג הבטיח למי שיעביר את הניגון לרבי ממודזיץ' בארה"ב יזכה בחצי מחלקו בעולם הבא. יהודי שהצליח להימלט העביר את התווים ושלח אותם לרב.

במהלך סעודה שנערכה ב-1945 שר בן ציון שנקר את הניגון מתוך הכתב והרב יצחק הוטנר, שקיבל את המכתב ללא זיהוי שם המלחין, זיהה כי מדובר בתבנית המוזיקלית של פסטג. הרבי ממודזיץ', שעל פי המסופר הכיר גם הוא את ניגוניו של פסטג, צוטט כאומר כי "עם הניגון הזה צעדו יהודים אל משרפות הגזים, ועם הניגון הזה יצעדו יהודים לקבל את פני משיח-צדקנו".

לא ברור בדיוק מה נכון בסיפור זה ואילו חלקים הומצאו עם השנים, אולם מה שברור הוא שהשיר 'אני מאמין' עם הלחן המפורסם הפך לסמל לכוח יהודי בעת צרה. לכן, רק סמלי שהחסידים שרו את השיר המכונן לזכרם של הנרצחים בטבח בפיטסבורג.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...