באוקראינה מנסים להתאושש מיום של הפגזות וכיבושים מצד צבא רוסיה ולנסות להפנים את המציאות החדשה שאליה נקלעו. בקהילות היהודיות, מטבע הדברים, רבים פנו לבתי הכנסת על מנת להתפלל ולבקש מהקב"ה לסייע להם במלחמה.
יהודים בעיר דנייפר, העיר הרביעית בגודלה באוקראינה, הגיעו גם הם הערב (חמישי) לבית הכנסת המרכזי בעיר על מנת להתפלל את תפילת ערבית. בתום התפילה פצחו בשיר שמתאים היטב למצב: "אל תירא".
מילות השיר: "אל תירא מפחד פתאום ומשואת רשעים כי תבוא, עוצו עצה ותופר, דברו דבר ולא יקום כי עמנו א-ל. ועד זקנה אני הוא, ועד שיבה אני אסבול, אני עשיתי ואני אשא, ואני אסבול ואמלט".
ובישראל, הצטרפו גם לתפילות למען אוקראינה. נציגי קהילות יהודיות מ-50 מדינות שונות, שחברים בארגון "עם אחד", הגיעו השבוע לישראל בכדי להיפגש עם בכירים פוליטיים ואנשי רוח בולטים מהחברה הישראלית ביניהם: ראש הממשלה ונשיא המדינה. הרבנים התכנסו לתפילה ספונטנית לשלום יהודי אוקראינה, לאחר פגישה עם רבה של צפת, הרב שמואל אליהו.
גם בתנועה המסורתית התכנסו לתפילה מיוחדת באמצעות הזום, יחד עם יהודים רבים מתוך 1,000 המשפחות האוקראיניות שחברות בתנועה. בשל האירועים הקשים באוקראינה חיברו בתנועה תפילה מיוחדת.
