"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מסתמן: איסור השחיטה הכשרה באירופה יבוטל
היועץ המשפטי של האיחוד האירופי המליץ למנוע ממשלות לאסור על קיומן של השחיטות הכשרות והחלאל • הסיבה: יהוו הגבלה על הזכות לחופש דת
בשורה לקהילה היהודית באירופה // צילום ארכיון: רויטרס // בשורה לקהילה היהודית באירופה

מסתמן: איסור השחיטה הכשרה באירופה יבוטל

היועץ המשפטי של האיחוד האירופי המליץ למנוע ממשלות לאסור על קיומן של השחיטות הכשרות והחלאל • הסיבה: יהוו הגבלה על הזכות לחופש דת

דן לביא
, עודכן

אופטימיות זהירה בקהילה היהודית בבלגיה:היועץ המשפטי של בית המשפט האירופי לצדק ג'ראלד הוגן, המליץ לבית המשפטלמנוע מממשלותלאסור כל שחיטה כשרה וחלאל.

בפועל, בכך הכיר הוגן בשיטות השונות של שחיטה יהודית ומוסלמית כ"היבטים חיוניים של טקס דתי" ומעתה, איסורים על שחיטה כשרה יהוו הגבלה על הזכות לחופש דת המעוגנת באמנת זכויות היסוד של האיחוד האירופי.ארגוני הקהילה היהודית הביעו אנחת רווחה יחסית, משום שההנחה היא כי יהיה קשה יותר לבית המשפט לפסול את חוות הדעת הזו וכי להחלטה עשויה להיות השלכה על שאר יהודי היבשת.

יו"ר איגוד הארגונים היהודים באירופה (EJA) הרב מנחם מרגולין בירך על המהלך ואמר "כולי תקווה שבית המשפט האירופי לצדק יהדהד את דעתו בבוא העת ויאשר מחדש את המחויבות לפלורליזם ולחופש דת".

לדבריו, "מדובר באבן דרך חשובה בהגנה על חופש הדת באיחוד האירופי שמגיעה בשעה מבורכת בהתחשב בעלייה באנטישמיות וברטוריקה האנטי-יהודית ביבשת. יש חשיבות עצומה שיהודים ומוסלמים יורשו לקיים אורך חיים לפי אמונתם ללא חשש להשלכות משפטיות או פליליות".

גם בוועידת רבני אירופה מביעים אופטימיות זהירה, כאשר במרבית המקרים, דעתו של היועץ המשפטי של בית המשפט לזכויות אדם בלוקסמבורג היא זו הנותנת את הטון בהחלטת בית המשפט שצפויה להתקבל עוד במהלך השנה.נשיא ועידת רבני אירופה והרב הראשי של מוסקבה, הרב פנחס גולדשמידט אמר: "אלה הפועלים נגד חופש הדת יראו ויבינו את האיתות הברור מכיוון מוסדות האיחוד האירופי על חשיבות חופש הדת ויסיקו את המסקנות המתבקשות".

במקביל פועלת ועידת רבני אירופה בדרכים דיפלומטיות בתיאום עם ראשי הקהילה היהודית בדנמרק כדי לסכל את הכוונה לאסור על קיום ברית מילה דתית במדינה.

שרת התפוצות עומר ינקלביץ' הגיבה להחלטה וכתבה בחשבון הטוויטר שלה: ‏"אני מברכת על המלצתו של הוגאן אשר נתן חוות דעת אחראית, המאזנת בין הצורך לשמור על חופש הדת באירופה ובין הצורך לשמור על זכויות בעלי החיים. כולי תקווה שבית המשפט יקבל חוות דעתו המאפשרת המשך קיום החיים היהודים באירופה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...