"יציאה לשתות כוס בירה בבר בתל אביב שברה לי את חשבון הבנק. לא האמנתי שזו הדרך היחידה, חייבת להיות דרך אחרת", מספר ג'ייסון בארנט על מה שהוביל אותו להקים סדנאות לייצור בירה ביתית ולחלומות על הקמת מבשלת בירה זולה בישראל.
כבר כבגיל צעיר רצה ג'ייסון לעלות לישראל, זאת למרות שסביבתו לא הרגישה בהכרח כמוהו. "אנשים שם ציונים ויישארו ציונים, אך מדובר במקום פשוט - זה לא ניו יורק או לוס אנג'לס. אנשים עובדים, חיים, שרוצים משפחה וגג מעליהם. זה לא ישתנה. אלו אנשים טובים. הפוליטיקה משתנה - העם נשאר אותו הדבר".
"יש בישראל את כל הכלים להצליח" // צילום: ארגון "נפש בנפש"
"אני אדם מאוד ציוני", הוא מעיד על עצמו. "באתי ממקום של אידיאליזם". לכן, בזמן שחבריו למדו מנהל עסקים, הוא בחר ללמוד אנטריפולוגיה יהודית, מה שחיבר אותו לישראל. "למדתי את כל ההיסטוריה של העם היהודי. אני לא אדם דתי אלא חילוני לגמרי, אבל מאוד מאמין במדינת ישראל ובציונות".
דרכו הובילה אותו עם הזמן לגדוד 101 של הצנחנים, אליה הגיע כחייל בודד ב-2010. "עליתי בטיסה של ארגון 'נפש בנפש" והתגייסתי", הוא מספר. שלוש שנים מאוחר יותר השתחרר מצה"ל וכמו כל אדם צעיר יצא לשתות בסוף השבוע "כדי לחזור לחיים". אך מה שגילה שם הדהים אותו וגרם לו להקים חברה שמטרתה הנחלת הרעיון שאפשר גם אחרת.
"לא חסרים פאבים טובים בתל אביב, אבל כשהשתחררתי הייתי אדם צעיר ולא עשיר, והייתי בהלם מהמחירים. ישיבה על כוס בירה בבר שברה לי את חשבון הבנק וחשבתי לעצמי שאין מצב שעולה לחברות הללו לייצר את הבירה, כמו שלנו עולה לקנות אותה. חייבת להיות דרך אחרת".
"התחלתי לחפש ספרים ולדבר עם אנשים, להבין איך להכין בירה", מעיד בארנט על עצמו. "גיליתי עולם שלם של מבשלות קטנות ושל בישול בירה ביתית. לאט לאט אספתי את הכלים ובישלתי את הבירה הראשונה שלי. זה יצא ממש לא טוב", הוא צוחק.
שלב ראשון - סדנאות, שלב שני - מבשלה בצפון // צילום: באדיבות ג'ייסון בארנט
עם הזמן השתפרה הבירה הביתית וכך הגיעה גם ההזדמנות העסקית. "גיליתי שבבישול בירה אפשר לבחור מה שבא לך. כשאתה מגיא לפאב אפשר לבחור כמה סוגים אבל בבית יש לך עולם שלם של בירה". הוא הקים את "אופוס ברורינג", שמארגנת ימי גיבוי ואירועים לחברות. "אנחנו מלמדים איך לבשל בירה בבית ואיך לעבוד יחד כדי לגבש קבוצות שונות". לפני כשבועיים הוא זכה בפרס יוזמה לחדשנות ציונית של ארגון "נפש בנפש", יחד עם עשרים נוספים. מדובר בפרס שניתן בשיתוף עם הקרן הקיימת לישראל ואבברהם ושרון בלומטנט, שמטרתו לתמוך בעולם חדשים שפועלים לשינוי חברתי ולחדשנות עסקית.
בארנט מצהיר כי הצליח לפתח שיטה לייצר בקבוק בירה ביתית בעלות של שלושה שקלים בלבד, זאת לעומת 25 שקלים בפאב התל אביבי הממוצע. כעת, הוא מסתכל קדימה ושואף להקים מבשלת בירה משלו. "בשלב ראשון אנחנו נשפר את הסדנאות ובתקווה בעוד שנה נתרחב לבישול "ננו ברורי" - להוציא את הבירות שלנו לשוק. בטווח הרחוק אני רוצה להקים מבשלה בינונית - גדולה בצפון".
ויש לו גם מסר לאלו שנשארו מאחור, בארצות הברית. "יש בישראל את כל הכלים להצליח. צריך לדעת שזו עבודה קשה אבל מי שבא עם רצון יכול לעשות את זה. תמיד תשאלו את עצמכם אם אתם מסוגלים לפספס את ההזדמנות לעלות לארץ. אם אתם לא מסוגלים תדעו - יש הרבה אפשרויות להצליח כאן".
כ-100 עולים חדשים עלו לישראל השבוע: בן כמה הצעיר ביותר ובן כמה המבוגר ביותר?
"לדעתי, עזרו לי להחלים מהסרטן": תנועת הנוער שמלווה עולים חדשים - עד הסוף
פרסומת | איך לבחור מקרר לבית ב־5 צעדים חכמים
שאלה אחת שינתה מסלול חיים שלם: כך נגמר המסע של חוקר ההיסטוריה היהודית
"זה מטורף": חיילת בודדה תרמה מח עצם - והצילה את חייה של רופאה יהודייה
