ההצהרה של פולין ונתניהו חייבת להתבטל

"מנסים למנוע מאיתנו ומאחרים לדבר על כל הדברים הנוראיים שעשו הפולנים ליהודים ואלו שלחמו לשחרור פולין, זה פשוט קשקוש אחד גדול" • דעה

צילום: אי.פי.אי

ההצהרה של ראש ממשלת פולין וראש ממשלת ישראל חייבת להתבטל. לא רק היא חייבת להתבטל - אלא כל החוק הפולני חייב להתבטל. כמי שמעורה בתקשורת הפולנית וקורא אותה מדי בוקר, אני יודע שזה מהלך שלא התחיל עכשיו, אלא כבר שנתיים וחצי שהוא נמשך והיה נכון לעצור אותו עוד בזמנו. 

בעבר אני שיגרתי מכתבים לנשיא פולין וקראתי לבטל את החוק הנורא הזה שהתבשל במשך זמן רב. זה חוק שמנסה למנוע מאיתנו ומאחרים לדבר על כל הדברים הנוראיים שעשו הפולנים ליהודים ואלו שלחמו לשחרור פולין, זה פשוט קשקוש אחד גדול. אני, כמי שלחם במחתרת הפולנית, פחדתי יותר ממשתפי הפעולה הפולנים מאשר הגרמנים.

אני ''נלחם'' בממשלה הפולנית משנת 2016. הם מנסים לשכתב את ההיסטוריה של מלחמת העולם השנייה לפי הדרישות הפוליטיות שלהם. זה פשוט ''פייק ניוז'', מנסים לעשות ''פייק היסטורי'' - כממשלה, לבוא ולהגיד ''זה לא אנחנו, אנחנו לא שיתפנו פעולה'' - זה שקר. חלק שיתף פעולה, וצריך להודות בזה. גם לעמוד בצד ולא לעשות כלום זה שיתוף פעולה, והרי הפולנים בזמן השואה עשו הרבה מעבר. 

ההצהרה שהתפרסמה בעיתון אומרת שאנחנו כמדינת ישראל בעצם משחררים את הפולנים מהאחריות שלהם, ההצהרה הזאת מנקה אותם. אני מאוכזב מראש הממשלה שנתן יד להצהרה שכזאת, הצהרה שכזאת היא פשוט חרפה. זה לא פוגע רק ביהודים אלא בכל האנשים שסייעו ליהודים בתקופת השואה, זה מגמד את מה שהם עשו ומעליב אותם בצורה נוראית. אנחנו חייבים להיות עקביים בנושא הזה, אסור לנו לוותר לפולנים ולאפשר להם לתת כבוד למשתפי פעולה עם הנאצים. 

זה כבר שנים שאני פועל, כותב ואומר לכל הנוגעים בדבר, אסור לוותר. אבל כולם מנסים להשתיק את הקול שלנו.

שלמה אהרונסון (93) נולד בוורשה, לחם ביחידת העילית של המחתרת הפולנית, עלה לישראל בשנת 1947 וכיום מתגורר בתל אביב.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר