אוראו היא ככל הנראה העוגייה הנמכרת יותר במאה ה-21, ולפי הערכת היצרן, נמכרו מאות מיליארדים של עוגיות כאלו מאז שהעוגייה הראשונה ירדה מפס הייצור בשנת 1912. כדי לאפשר גם לנו, שומרי הכשרות, לאכול את עוגיית הסנדוויץ' הפופולרית בעולם, העוגייה הרגילה מיוצרת במפעל בארה"ב תחת השגחה של ה-OU, ובמפעלים נוספים בספרד ובאינדונזיה תחת גופי השגחה נוספים, ומשווקת עם הכיתוב "כשר חלבי".
אבל כשמסתכלים מקרוב על האותיות הקטנות שבצד האריזה הכחולה, מגלים שחלב או מרכיביו בכלל לא נמצאים ברשימת המרכיבים של העוגייה. מישהו מרמה אותנו או שאוראו היא באמת עוגייה חלבית? האם צריך לשמור שש שעות בין בשר לאוראו? האם טבעונים צריכים לחשוש מאכילת העוגייה? ומה עם אנשים שיש להם אלרגיה לחלב, הם יכולים לאכול אוראו ללא חשש?
יש לנו תשובה בשבילכם: בדיקה מול גופי הכשרות מגלה שנכון לתחילת השנה, עוגיות אוראו לא מכילות מרכיבים חלביים – לפי הצהרת ה-OU. אז למה בכל זאת כתוב על המוצר "כשר חלבי"? התשובה של ה-OU פשוטה: מדובר בעוגייה שמיוצרת בסביבה שבה מיוצרים גם מוצרים חלביים, ולכן, כדי . ובכל זאת, מזהירים ב-OU, בעתיד עשוי היצרן לשנות את מרכיבי העוגייה כך שיכללו חלב.
לכן, מאחר שההכשר כבר מציין שמדובר במוצר "חלבי", למרות שאין בעוגייה חלב או מרכיביו, יש להיזהר מאכילת העוגיות לפני עיון קפדני ברכיבים שעל האריזה ובאזהרות האלרגנים או בדיקה של הנושא מול הגוף נותן הכשרות.
אגב, קיימים 64 סוגים שונים של עוגיות אוראו, כך שכל האמור פה תקף רק לגבי העוגייה הרגילה, זו שעשויה משתי עוגיות שחורות שממולאות בקרם לבן בטעם וניל. דגני הבוקר בצורת אוראו, שמיוצרים תחת השגחת סטאר-קיי, גם הם פרווה, אז אם אתם בקטע של חלב, פשוט תוסיפו להם חלב! בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו