"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אנשי הקציר: אלה זמני כניסת ויציאת חג השבועות 2023
המוני יהודים יציינו את יום הביכורים שיחול בתאריך ה' בסיוון התשפ"ג • השנה החג ייכנס בערב חמישי וימשיך עד שבת • מאילת ועד קריית שמונה - אלה הם זמני החג ברחבי ישראל
ילדים נערכים לחג הקציר במושב שדה צבי | צילום: דודו גרינשפן/ארכיון

אנשי הקציר: אלה זמני כניסת ויציאת חג השבועות 2023

המוני יהודים יציינו את יום הביכורים שיחול בתאריך ה' בסיוון התשפ"ג • השנה החג ייכנס בערב חמישי וימשיך עד שבת • מאילת ועד קריית שמונה - אלה הם זמני החג ברחבי ישראל

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הגבינות כבר מחכות בשולחן?חג השבועות ייערך השנה בתאריך ה' בסיוון התשפ"ג (25 עד 26 במאי). המוני יהודים בישראל ובתפוצות יציינו את החג האהוב שיחל ביום חמישי.

חג השבועות נערך מיד בתום ספירת העומר הנמשכת 49 יום. במקור הספירה נועדה לציין את הזמן העובר ממנחת הקורבן בתחילת עונת הקציר ועד הבאת מנחת הביכורים. אלה הם זמני כניסת החג וצאת השבת בערים שונות ברחבי ישראל.

חג הביכורים בקיבוץ עין חרוד, עמק יזרעאל. 1925,

כניסת חג שבועות בחמישי
ירושלים - 19:00
תל אביב - 19:17
חיפה - 19:11
באר שבע - 19:16
אילת - 19:01
קריית שמונה - 19:07
אריאל - 19:06

יציאת השבת
ירושלים - 20:17
תל אביב - 20:20
חיפה - 20:21
באר שבע - 20:18
אילת - 20:12
קריית שמונה - 20:20
אריאל - 20:18

חג השבועות בערבה, צילום: צילום-תניה פוקס-אלון, הערבה התיכונה

מדובר באחד משלושת הרגלים שבהם היו היהודים היו מצווים לעלות לרגל לבית המקדש בירושלים. מדובר, כמובן, גם בחג מתן תורה, ולפי המסורת עשרת הדיברות ניתנו ביום זה במעמד הר סיני.

עם תחילת הציונות בשלהי המאה ה־19 חזר מעט מאופיו החקלאי של החג, והעליות הראשונות נהגו לערוך טקסים שבהם הוצגו סלים עם התוצרת המקומית. טקסים אלה מתקיימים עד היום בקיבוצים כשהתושבים כולם לובשים לבן.

מנהגי החג כוללים את קריאתה של מגילת רות, שעוסקת בחייה של רות המואביה, סבתו הגיורת של דוד המלך. אחת הסיבות לקריאת המגילה היא שעיקר הסיפור מתרחש בימי הקציר. לצד זאת, נהוג ללמוד תורה בליל החג ולאכול מאכלי חלב ודבש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...