מאה שערים בימי קורונה // צילום: אורן בן חקון

"צא למרפסת, מתפללים מנחה"

תושבי ירושלים מצאו פתרון יצירתי לאיסור התפילה במניין • השכנים מתאספים במרפסות, ונבחר חזן בעל קול רם במיוחד

בשכונה דתית בירושלים מצאו פתרון יצירתי לאיסור התפילות במניין, מבלי להפר לכאורה את הנחיות משרד הבריאות: השכנים בבניין משותף מתאמים שעה לתפילה משותפת, ובשעה היעודה יוצאים הגברים למרפסת ומתפללים ביחד עם שכניהם, כל אחד על מרפסתו שלו.

"הרעיון עלה במוחי אחרי שראיתי שממילא כולם נמצאים שעות ארוכות במרפסת, והשכנים מתקשרים זה עם זה בקול רם. כי למרות שאנחנו מסוגרים בבתים, אנחנו עדיין קהילה", סיפר ל"ישראל היום" תושב אחת השכונות, שהעדיף לא להזדהות. "אז בחרנו שליח ציבור (חזן) – אחד השכנים שיש לו קול רם במיוחד. הוא בקומה השנייה בבניין בן שלוש קומות, אז כולם שומעים אותו. כמובן שאין לנו ספר תורה, ואין גם ברכת כהנים – כי אין לנו כהן בבניין. אבל זה הדבר הכי קרוב שאפשר, במגבלות הנוכחיות, לתפילה בציבור".

יצוין כי הרבנות הראשית הוציאה אמש הנחיות שמתיישרות עם הנחיות משרד הבריאות, לפיהן אין להתפלל במניין וכל אחד יתפלל בביתו ביחידות. עם זאת, ברבנות הוסיפו כי ציבור המתפללים יקבע זמן תפילה אחיד לכולם למרות שמתפללים ביחידות. עדיין לא ברור אם ה"מיזם" החדש עומד בתקנות שקבעה הרבנות הראשית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...