ניצב (בדימוס) צביקי טסלר מונה לפרויקטור מירון | צילום: דוברות המשטרה

לאחר אסון מירון: ניצב בדימוס צביקי טסלר מונה לפרויקטור ההילולה

הפרויקטור ינהל את האירוע אל מול הגורמים הרלוונטים, בכפוף לשר לשירותי דת שהחליט על מינויו • טסלר: "האסון הנורא שהתרחש בשנה שעברה מחייב אותנו לפעול בחרדת קודש ומתוך אחריות עצומה, אקיים מסורת אבות תוך שמירה קפדנית על כללי הבטיחות"

השר לשירותי דת מתן כהנא, הודיע היום (שני) כי ניצב (בדימוס)  צביקי טסלר ימונה לפרויקטור מירון לקראת הילולת הרשב"י שתערך השנה. המינוי הוא יישום המלצות הביניים של ועדת החקירה הממלכתית.

תפקידו של הפרויקטור יהיה לתכלל ולנהל את קיום ההילולה אל מול כלל הגורמים הרלוונטים, ובכפוף לשר לשירותי דת. נזכיר כי לפני כשבועיים קיבלה הממשלה החלטה כי השר לשירותי דת יקבל את האחריות הכוללת לאירוע מירון, וימנה פרויקטור מטעמו עד לסוף חודש דצמבר 2021.

שר הדתות מתן כהנא: "אירוע מירון הקרוב יהיה שונה לחלוטין מהאירועים שהיו במקום עד כה", צילום: אריק סולטן

"ממשלת ישראל הפקידה בידי את האחריות על חגיגות ל"ג בעומר במירון השנה, אירוע מירון הקרוב יהיה שונה לחלוטין מהאירועים שהיו במקום עד כה - ביטחון החוגגים יהיה הפעם מעל הכל", אמר השר כהנא והוסיף: "ניהול ההילולה במירון מצריך ידע ונסיון עשיר בהבנת אירועים מורכבים. לצביקי טסלר יש את הכישורים והידע לנהל אירוע שכזה, המצריך ראיה רוחבית, תכנון וחשיבה מערכתית, לצד הבנה ורגישות כלפי הפוקדים את ההר בזמן ההילולה".

עם ההכרזה על מינויו אמר טסלר: "האסון הנורא שהתרחש בשנה שעברה, מחייב אותנו לפעול בחרדת קודש ומתוך אחריות עצומה. לא אחסוך במאמצים לקיים מסורת אבות תוך שמירה קפדנית על כללי הבטיחות ועל שלום הציבור. אני מקבל עלי את התפקיד מתוך תחושת של אחריות גדולה ומצפה לשיתוף פעולה איכותי עם כלל הגורמים".

נשיאת העליון חיות מודיעה על הרכב ועדת החקירה לאסון מירון%2C צילום%3A דוברות הרשות השופטת

טסלר הוא בן קיבוץ יבנה, שירת בצה"ל כמפקד טייסות בחיל האוויר, בתפקידו האחרון בצה"ל כיהן כראש מטה פיקוד העורף בדרגת תא"ל. בין השנים 2019-2016 שירת טסלר במשטרת ישראל כראש אגף התכנון והארגון, בדרגת ניצב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...