"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הצעת פשרה: החותמות הנאציות יירכשו על ידי נדבן – ויוענקו ליד ושם
בית המכירות צולמנ'ס חולל סערה כשהציע למכירה פריטים ששימשו לקעקוע אסירים באושוויץ • לא ברור בשלב זה אם בית המשפט יאשר את הפשרה, לאחר שהורה שלא לקיים את המכירה הפומבית
שמונה חותמות ששימשו את הנאצים, ארכיון | צילום: יהונתן שאול
פרסום ראשון

הצעת פשרה: החותמות הנאציות יירכשו על ידי נדבן – ויוענקו ליד ושם

בית המכירות צולמנ'ס חולל סערה כשהציע למכירה פריטים ששימשו לקעקוע אסירים באושוויץ • לא ברור בשלב זה אם בית המשפט יאשר את הפשרה, לאחר שהורה שלא לקיים את המכירה הפומבית

חנן גרינווד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פרשת החותמות הנאציות ממשיכה להסתעף, וכעת מציעים בבית המכירות צולמנ'ס לסיים את הסאגה ולמצוא פתרון שיאפשר את הנצחת השואה לצד האפשרות לתת למוכר להחזיר את הוצאותיו.

לפני כשבוע פורסם ב"ישראל היום" כי בית המכירות צולמנ'ס בירושלים מציע למכירה חותמות שבהן קעקעו הנאצים אסירים באושוויץ. מדובר בחותמות נדירות, שעד כמה שידוע יש כמוהן רק עוד שני אוספים – במוזיאון בסנט פטרסבורג ובמוזיאון באושוויץ. לאחר הפרסום התעוררה סערה, וביהמ"ש המחוזי הוציא צו מניעה זמני למכירת החותמות, שהיו אמורות להימכר היום (שלישי), זאת בעקבות פניה של מרכז הארגונים של ניצולי השואה. "מקומו של החפץ הינו במוסד לאומי להנצחת זכר השואה", קבלו אנשי הארגון.

בדיון הראשון בנושא, שיתקיים ב-16 בנובמבר, יעסוק השופט בשאלה האם יש לאסור כל פעולה קניינית, פיזית או חוזית בחפץ. העתירה, שהוגשה נגד בית המכירות הפומביות, המוכר, שנותר אנונימי וכן האפוטרופוס הכללי והיועץ המשפטי לממשלה. "הדעת אינה נותנת לאור המחשבה שמישהו מוכן עבור בצע כסף לסחור בפריט ההיסטורי", טענו העותרים.

החותמות שמוצעות למכירה פומבית,

מוקדם יותר פרסמנו כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט שוקל להתייצב בבית המשפט המחוזי בתל אביב במסגרת העתירה נגד בית המכירות צולמנ'ס בניסיון למנוע את מכירת חותמות הנאצים. במשרד המשפטים אישרו את הדברים וציינו כי "בימים אלה נבחנת אפשרות להתייצבות היועמ״ש בהליך".

כעת אומרים בבית המכירות כי יש בידם פשרה שתאפשר לסיים את הסאגה. מאיר צולמן, בעל בית המכירות, ציין כי בעקבות הפרסומים פנו אליהם רבים בהצעה לרכוש את הפריט, ובעיניו מדובר בפתרון שיאפשר את הנצחת הפריטים לעד במוזיאון שמוקדש לזיכרון והנצחת השואה.

"מעולם לא התכוונו לפגוע בזיכרון השואה, ורצוננו היה למכור את הפריט לאדם שידאג בכבוד הראוי לו", ציין צולמן בשיחה עם "ישראל היום". לדבריו, "נדהמנו מהטענות כאילו אנו ביקשנו למכור את החותמות מסיבות של בצע כסף בלבד, מכיוון שהדבר רחוק מהאמת".

"בעקבות הפרסום של המכירה פנו אלינו נדבנים רבים שביקשו לרכוש את הפריט מכיסם הפרטי, ולהעניק אותו למוזיאון יד ושם, על מנת שאלו ידאגו להנציח בעזרתו את השואה למען הדורות הבאים, בדיוק כפי שנעשה בפריטים דומים במוזיאונים ברחבי העולם. אנו סבורים שמדובר בפשרה שתאפשר הן למוכר והן למדינת ישראל להניח את הפרשה מאחור". צולמן הוסיף והתחייב כי הפריט יימכר אך ורק לאדם שמעוניין לתרום אותו למוזיאון להנצחת השואה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...