"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
דיינים בכירים דורשים: ביטול הסמכות של הרב הראשי בבית הדין הרבני
רבנים שכיהנו בעבר כדיינים קוראים במכתב להנהלת בית הדין לפצל בין משרת הרב הראשי לבין משרת נשיא בית הדין הרבני • במכתב הם טענו: "ראוי שבתפקיד הנשיא יכהן רב שכיהן בתפקיד דיין"
בית הדין הרבני | צילום: אורן בן חקון

דיינים בכירים דורשים: ביטול הסמכות של הרב הראשי בבית הדין הרבני

רבנים שכיהנו בעבר כדיינים קוראים במכתב להנהלת בית הדין לפצל בין משרת הרב הראשי לבין משרת נשיא בית הדין הרבני • במכתב הם טענו: "ראוי שבתפקיד הנשיא יכהן רב שכיהן בתפקיד דיין"

חנן גרינווד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

דיינים בכירים בדימוס שכיהנו בבתי הדין הרבניים קוראים היום (ראשון) לפצל בין משרת נשיא בית הדין הרבני לבין משרד הרב הראשי. את קריאתם פרסמה הנהלת בתי הדין במכתב שבו חתומים הדיינים, לאחר בקשת ההנהלה לחוות את דעתם בדבר הצורך בהפרדה בין משרות.

בקריאתם כותבים הדיינים הבכירים לשעבר, כי "תפקיד הדיין הינו מקצוע 'הקובע ברכה לעצמו' ודורש הכשרה, ידע וניסיון רב במלאכה זו. על העומד בראש מערכת בתי הדין הרבניים בישראל ועל דיין בית הדין הרבני הגדול לצמוח מתוך מערכת בתי הדין הרבניים ולצבור ידע וניסיון רב שנים במלאכת השפיטה קודם למינויו לנשיא או לדיין בית הדין הרבני הגדול".

"מן הראוי שלכהונת נשיא בית הדין הרבני הגדול ימונה אחד מחברי בית הדין הרבני הגדול שכיהן קודם לכן תקופה משמעותית הן בבי"ד רבני אזורי והן בביה"ד הרבני הגדול", כתבו הדיינים.

הרב הראשי לאו, צילום: צילום: קוקו

עוד מוסיפים הדיינים בדימוס כי "ההפרדה בין שתי המשרות הרמות תיטיב גם עם עבודתם החשובה של שני הרבנים הראשיים". לדבריהם, "משרה חשובה זו של נשיא ודיין בבית הדין הרבני הגדול דורשת מהנושא בה להקדיש את כל זמנו, מרצו ומאווייו בתפקיד זה. מנגד, תפקיד הרב הראשי לישראל דורש אף הוא זמן רב והשקעת משאבים רבים".

לכך הם מוסיפים כי "תפקיד הרב הראשי לישראל כרוך מעצם טבעו במגע וחיכוך מתמיד עם ראשי המדינה, אנשי ציבור, פוליטיקאים מגווני הציבור בישראל, דבר שאינו הולם ומתאים לנושא משרה שיפוטית".

הרב הראשי יוסף, צילום: יעקב כהן

לטענתם, השינוי אפשר לרב הראשי לישראל חופש ביטוי פומבי מלא הנדרש לצורך מילוי תפקידו, אשר אינו מתאפשר כאשר הוא נושא בתפקיד שיפוטי של דיין ונשיא בית הדין הרבני הגדול.

הדיינים הבכירים הדגישו בסיום מכתבם שהם לא מבקשים להחיל את השינוי על הרבנים הראשיים המכהנים, אלא רק למינויים החדשים שצפויים להיות בעוד כשנתיים. הדיינים הוסיפו כי "אין בשינוי זה כדי לשנות מן המצב הקיים זה כמאה שנה, שבו מכהנים שני רבנים ראשיים לישראל, הרב הראשי הספרדי הראשון לציון והרב הראשי האשכנזי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...