אפשר רק להניח שדייני בית הדין הרבני בירושלים שפשפו את העיניים בתדהמה כשהגיע אליהם תיק הגירושים של בני הזוג. אמנם הם כבר ראו דברים רבים, אך גם בקנה מידה של אנשים שעוסקים יום יום בתהליכי היפרדות בין בעל לאשתו, הסיפור הזה הוא סמן קיצוני יחסית.
בפני שלושת הדיינים - הרב אוריאל לביא, הרב דוד דב לבנון והרב מרדכי מזרחי בר אור, הגיעה אישה בדצמבר האחרון, ובפיה סיפור הזוי במיוחד. "הכרתי את בעלי בזהות בדויה, כשהיה נשוי, והוא התחזה לאיש 'מוסד'", סיפרה. "אחרי חודשים של התכתבויות נפגשנו, וגם אז הוא לא סיפר לי את כל האמת. רק לאחרונה גיליתי שהוא היה נשוי בפועל ואפילו לא פרוד. הסכמתי להתחתן איתו כי הציג את עצמו כקורבן".
השניים היו נשואים במשך שש שנים, ואז גילתה האישה שלא רק שהוא נשוי, אלא שהוא בגד בה וחיפש אישה נוספת. היו אלו הנישואים הראשונים של האישה הנבגדת, ואילו השלישיים של הגבר. "הוא כל הזמן היה בתוך המסך. היום אני מבינה שהוא מנסה למצוא כל הזמן את האישה הבאה. אני רוצה להתגרש בגלל מה שגיליתי, שחיפש אחרת כשהיה נשוי לאשתו, וכך נהג גם בנישואים קודמים שלו - גם אז התגרש כי בגד באשתו".
הגבר, מצדו, טוען כי היא משקרת. "אשתי הכירה את כל הסיפורים של הנישואים הקודמים שלי. יצאנו חצי שנה, ידעה שאני פרוד והסכימה לצאת איתי. היא ליוותה אותי בהליכי הגירושים. יום אחד גיליתי שיש לה קשר רומנטי עם פלוני, העולם שלי חרב, התעמתי מולה והיא הודתה, ואמרה שהיא לא מוכנה להפסיק את הקשר איתו. היא עזבה את הבית ועברה לחיות עם אותו גבר זר , ושכנים התקשרו אלי שכנים שהיא גרה שם עם גבר שיש לו ילדים, הםלא הבינו איך הוא חי עם אשת איש. כדי לתרץ את הבגידה שלה היא המציאה את מה שסיפרה, הכל קרס ברגע. אחרי שמצאתי את אהבת חיי עולמי התמוטט, אני אדם נורמטיבי ואני בטיפול אחרי שגיליתי מה שגיליתי".
האישה טוענת שלא מדובר בבגידה אלא בסיוע רגשי: "עזבתי בגלל מה שבעלי עשה. אולי היו חיבוק ונשיקה. לנתי אצלו בשבתות בחדרים נפרדים כי הייתי צריכה עזרה עם הילדים. הילדים שלי ישנו איתי בחדר". אלא שהבעל הפעיל חוקר פרטי שביצע מעקב אחר האישה, והציג עדויות שלפיהן אותו גבר שהה עמה בדירה ששכרה למספר שעות.
בית הדין קבע כי השניים אינם רוצים זה את זה ולכן עליהם להתגרש. מכיוון שככל הנראה האישה בגדה, היא נאסרה על בעלה על פי ההלכה ולכן הבעל מחויב בגירושים ללא תנאי כלשהו. "הבעל אינו יכול להתנות על הגט ולדרוש מהאישה לוותר לו על חיוב כספי אם יתחייב בו", הבהירו בפסק הדין שניתן בחודש שעבר והותר כעת לפרסום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו