"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הספר שחושף את הסודות מאחורי שם המשפחה הנפוץ בישראל

בישראל ישנם למעלה מ-100,000 איש הנושאים את השם "כהן", ובדיוק עבורם, הושק ספר חדש, המנגיש את ההלכות והמנהגים הקשורים לכהונה • ממדריך מודרני לשאלות יומיומיות כמו ביקור בבית קברות או מרכז רפואי, דרך הסברים רוחניים מפתיעים, ועד חיבור עכשווי למורשת המשפחתית של צאצאי אהרן הכהן

,עודכן
0השמעה
ברכת הכהנים בכותל המערבי. צילום: אורן בן חקון

שם המשפחה "כהן" הוא לא סתם שם בישראל, הוא השם הנפוץ ביותר בקרב שמות המשפחות הישראליות, ועכשיו הוא גם זוכה לתשומת לב מיוחדת עם השקת הספר "הכהן". הספר, שיוצא לאור בימים אלה על ידי הרב שמואל ביסטריצקי מרבני היישוב סביון, נועד לפנות גם למי ששמו כהן וגם לכל מי שמתעניין במורשת התרבותית הזו, עם הסברים ברורים ופרקטיים על חיי הכהנים, גם בעולם המודרני.

הספר, שכבר מעורר הדים בעולם הספרים התורניים, חוקר נושאים מגוונים הקשורים לכהונה – החל מטהרה וטומאה, דרך ברכת הכהנים ועד עבודת המקדש ההיסטורית. אבל הוא לא נשאר רק בעניינים עתיקים: הוא נותן תשובות לשאלות יומיומיות שרבים תוהים עליהן, כמו מתי כהן רשאי להיכנס לבית קברות.

ברכת כהנים בירושלים,צילום: אורן בן חקון

הרב ביסטריצקי, שמשמש כשליח חב"ד בסביון ומוכר כמי שמפרסם ספרים פופולריים כמו סדרת הספרים "יהדותון" שתורגמה למגוון שפות, מסביר שהרעיון מאחורי הספר הוא לחבר גם את הדור הצעיר למורשת הכהונה.

"בימים שבהם כולם נאחזים בתקווה, לגאולה, חשוב שמי שנושא את השם הזה יבין את המשמעות שלו", הוא אומר. הספר, לדבריו, נועד להיות כלי לימוד שמשלב בין ההיסטוריה לבין החיים היומיומיים, ומציע הנחיות מעשיות.

הספר מחולק לפרקים שמכסים את כל היבטי הכהונה: מהמנהגים הייחודיים ועד ההתנהלות המשפחתית והקהילתית. הוא כולל גם הסכמות מרבנים, כולם כהנים, כמובן. הרב ביסטריצקי מוסיף כי הספר בוחן את תפקיד הכהנים לאורך הדורות, מהעבודה במקדש ועד ההשפעה הרוחנית וההיסטורית שלהם.

"זה לא רק על העבר", הוא אומר, "אלא גם על איך הכהנים יכולים להשפיע היום, בין אם זה בבית או בקהילה. כהנים זה לא רק היסטוריה, אלא חיים מעשיים גם בעידן 2025".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר