בחב"ד תוקפים: "המתווה שהוסכם עם צה"ל - בוטל" // למצולמים אין קשר לכתבה. צילום: דובר צה"ל

"לצערנו המתווה בוטל": בחב"ד תוקפים את צה"ל - אלו הטענות שלהם

רבני החסידות טוענים כי ניסו בחודשים האחרונים להוביל מתווה גיוס מסודר לאברכים ונתקלו בסירוב שלא אפשר להם לאשר את התכנית • במכתב ששלחו לתלמידי הישיבות הם כותבים: "תפקידם עד זמן נישואיהם ובפרק זמן לאחר מכן הוא ללמוד תורה ללא הפרעות מבית ומחוץ"

חברי בית דין רבני חב"ד הודיעו לצעירי החסידות כי ההסכם שניסו להוביל עם הצבא - נכשל. "במשך שנים רבות", כתבו הרבנים, "היה קיים בארץ הקודש מתווה אשר בעת שבני הישיבות ואברכי הכוללים עוסקים בתורה בישיבות ובכוללים באופן של 'תורתם אומנותם', שירותם הצבאי נדחה. מתווה זה גובש מתוך הכרה בכוח לימוד התורה להגן על עם ישראל בכלל, ועל חיילי ישראל המשרתים בחזית בפרט.

"לצערנו הרב", הם ממשיכים וכותבים, "מפאת סיבות שונות בוטל המתווה האמור, ובכללו בוטל גם המתווה שבאמצעותו נסעו תלמידי הישיבות לרבי במהלך השנה. לאור חוסר הבהירות השורר במצב מורכב זה, קיימו חברי בית הדין פגישות והתייעצויות רבות עם ראשי ומנהלי הישיבות וכן עם עסקני אנ"ש אשר עסקו בשנים האחרונות בפרטי הדברים מול הגורמים השונים, והניסיונות שלנו להסדיר את המצב מול הנהגת הצבא נתקלו בקשיים ולא צלחו".

במכתבם לצעירי החסידות, כותבים הרבנים ש"תפקידם של תלמידי הישיבות עד זמן נישואיהם ובפרק זמן לאחר נישואיהם הוא ללמוד תורה וחסידות בישיבות הקדושות ללא הפרעות מבית ומחוץ. תפקיד זה הינו חלק ממערך ההגנה והשמירה על עם ישראל בכל הדורות. פעמים רבות ביאר הרבי, כי תלמידי הישיבות והכוללים אינם משתמטים מהמערכה, אלא אדרבא - בלימוד תורתם הם נושאים וממלאים את תפקידם החיוני בהגנה על עם ישראל בארץ ישראל. לימודם של בני הישיבות אינו רק זכות, אלא אף חובה ממשית המוטלת עליהם לצורך ההגנה על עם ישראל. כך היה עד עתה, וכך ימשיך להיות בעזרת ה'.

"במשך שנים היה מתווה שבני הישיבות ואברכי הכוללים עוסקים בתורה ושירותם הצבאי נדחה", צילום: יהונתן שאול

"הדברים נכונים ביתר שאת בתקופה זו, בה מתנהלת מלחמה נגד אויבי ישראל בכמה חזיתות, ונדרשת שמירה והצלה יתירה לבני ישראל בעולם כולו, ובפרט בארץ ישראל. בני הישיבות והכוללים פועלים במערכה על ידי לימוד התורה, יחד עם החיילים בצבא אשר מגינים בגופם עד כדי מסירות נפש על עם ישראל בארץ ישראל".

הרבנים מוסיפים: "מן הראוי לציין את הידוע והמפורסם שרבים מחסידי חב"ד שירתו או משרתים בצבא לאחר נישואיהם ולאחר תקופת הלימוד בישיבה ובכולל, וגם זה צריך להיות במסגרות המתאימות ליהודי חסיד וירא שמים, וכאמור למרות ניסיונות רבים של עסקני אנ"ש לאורך השנה האחרונה לגבש מתווה שיוכל להמשיך את המצב שהיה שנים רבות, נתקלנו בקשיים רבים מול הגורמים הרלוונטיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...