דניאל יהודה פרידמן, חייל צה"ל ששירת כחובש, נפטר לפני פחות משבועיים, ביום שבת, י"ט באייר – בדיוק בתאריך שבו נערכה ברית המילה שלו, 22 שנה קודם לכן. בעקבות מותו, הוריו מפרסמים קריאה מרגשת לציבור בניסיון לאתר את התפילין שאבדו לבנם כשהיה בן 13. מדובר בתפילין שאביו כתב בעצמו, כסופר סת"ם, והמשפחה לא איבדה תקווה להשיבם – גם שמונה שנים לאחר שאבדו.
שרון ומרדכי פרידמן, הוריו של דניאל, מספרים כי התפילין נעלמו במאי 2016, סמוך למועד בר המצווה שלו, כאשר נסע בקו 10 בירושלים – מבית הספר הימפלרב שבבית וגן, לעבר תחנת האוטובוסים ברחוב משה ברעם. התפילין היו בתוך תפידנית כחולה של בית אל, ועליה נכתב: "דניאל פרידמן", יחד עם מספר טלפון קווי.
הוריו מדגישים כי מדובר בפריט בעל ערך רגשי עמוק: אביו של דניאל, סופר סת"ם, כתב את פרשיות התפילין במיוחד עבורו. "לא איבדנו תקווה למצוא את התפילין", כתבו.
כעת, לאחר פטירתו של דניאל, מבקשת המשפחה מכל מי שייתקל בתפילין או יוכל לסייע – לפנות אליהם.
