מתחם האוכל הענק בהילולה במירון . צילום: אור הרשב"י

25 אלף שניצלים, פיצה כל דקה: כך יאכילו את מאות האלפים בהילולה במירון

השף מנדי ברקוביץ יסייע בהתנדבות לאנשי ישיבת אור הרשב"י להתארגן ולהפעיל את מתחם האוכל הענק באירוע הקרוב • ל"ישראל היום" הוא מתאר איך זה יעבוד: "טון אורז, 12 אלף מנות דג, תפוחי אדמה, איטריות וקוגלים - הכל מטוגן, נאפה ומוקפץ במקום 24 שעות ביממה"

כל מי שיגיע למירון במהלך ההילולה הענקית שתערך השבוע לכבודו של רשב"י יוכל, אם ירצה, לקבל אוכל טרי וללא עלות, שיחולק במקום. מדובר בפרויקט ענקי שיוזמת כבר שנים לא מעטות ישיבת אור הרשב"י שפעילה בהר. ראשי הישיבה החליטו בעבר כי הם יפעלו לייצר מציאות שבה כל עולה רגל רעב יוכל לקבל מהם אוכל.

במסגרת הפרויקט הזה מוקם במקום כל שנה מחדש מטבח ענקי הכולל מקררי ענק, תנורי ענק ומערך שלם של טבחים שמפעיל את המקום לאורך כל שעות היממה עד סיומו של האירוע ועזיבת מאות האלפים את ההר.

מי שמסייע בהתנדבות לאנשי הישיבה להתארגן ולהפעיל את המתחם באופן הנכון ותוך שמירה על איכות האוכל הוא השף מנדי ברקוביץ, בעל "בית מנדיס" בעיר צפת. שוחחנו איתו לרגל האירוע כדי להבין באיזה סדר גודל של פעילות מדובר.

מתחם האוכל הענק בהילולה במירון, צילום: אור הרשב"י

"אנשי הישיבה החליטו לפני שנים להגיע למצב שאין אף אדם אחד על ההר שיהיה רעב. לכן הם קנו מערך ענקי של ציוד שמאפשר להם להכין במקום אוכל טרי שיישמר גם באופן כזה שלא יתקלקל. אלא שהם לא ידעו איך להיערך מציאותית לעניין - כלומר כמה מנות לקנות, צורת ההכנה ועוד נושאים שרק טבח שחי במטבח ענק יכול לתכנן ולהעריך.

"זו הסיבה שהם פנו אלי, ואני בהתרגשות רבה מסייע להם כדי להפעיל את מטבח הענק הזה. בנושא הזה היה לי יתרון עליהם כי אני יודע להעריך כמויות גדולות של אוכל ויש לי קנה מידה של מבצעי האכלה כאלו, ולכן הייתי רק צריך להוסיף אפס או שני אפסים לכמות האוכל שצריך להזמין", אומר בשיחה עם "ישראל היום" ברקוביץ.

ביקשנו מהשף דוגמאות למספר מנות שהוזמנו עבור המטבח הענק: "ראשית, אין שאיפה להאכיל את כל הציבור אלא את אלו שאין להם. אני יכול לספר שיש ארוחה אחת חלבית כשעבורה למשל יש שלושה תנורי פיצות ענקיים שיש בהם מסוע פנימי שמכניס את מגש הפיצה בצד אחד ומוציא אותו מוכן מהצד השני.

זו רק נקודה אחת בנוגע לתחום החלבי. בכל מקרה, מסוע כזה מוציא מגש פיצה משפחתית כל דקה. כשפורסים את הפעילות הזו סביב כל שעות היממה, אז מדובר בכמות ענקית של משולשי פיצה.

מתחם האוכל הענק בהילולה במירון, צילום: אור הרשב"י

לארוחה הבשרית הזמנו כרגע 25 אלף שניצלים, 25 אלף קציצות בשר, כמות דומה של מנות בשר של אוכל מוקפץ, טון אורז, 12 אלף מנות דג, תפוחי אדמה, איטריות וקוגלים שנתרמים במיוחד עבור האירוע על ידי בעל אולם מהאזור ושמחוממים במקום עצמו.

הכל מטוגן, נאפה ומוקפץ במקום 24 שעות ביממה. את האוכל הזה מחלק הצוות באהבה רבה למי שמגיעים להר בלי אוכל. אנשים אלו מוזמנים להגיע אל המטבח שלנו שעומד ליד מבנה ישיבת אור הרשב"י על ההר".

מערך הפעילות השלם הזה שמופעל על ידי אנשי הישיבה החליט השנה להעלות את כל העשייה שלו רמה למעלה. "בעבר היו מקומות לאנשים מכובדים שקיבלו רמת שירות אחת והגשה לציבור הרחב. השנה הוחלט על ידי ראשי הישיבה שאין אדם מכובד יותר או מכובד פחות, ולכן כולם יזכו ליחס שווה ולמעמד שווה.

"מהלך כזה מצריך היערכות עוד יותר גדולה בצורה משמעותית, ולכן השנה הם ביקשו ממני יותר עזרה ואני מגיע יותר אל המטבח כדי לראות שהכל מתנהל היטב. אנחנו גם נערכים לכך שיישארו בהר אנשים שישבתו בו.

"לחלק מהאנשים האלו יש אוכל, אך לאלו שלא יהיה אנחנו מכינים כ-8,000 ארוחות שבת. כל זה כשאני דואג שיהיה גיוון באוכל שלאנשים יהיה לאכול מה שהם אוהבים", אומר השף.

ברקוביץ, שמסייע להפעיל את כל המערך לאורך כל שעות הפעילות, מעדיף להצניע את עצמו ונותר מאחורי הקלעים כשהוא מנהל את הפעילות ולא נחשף בעצמו אל ציבור המבקרים. "אני עסוק לאורך כל האירוע כך שהכל יפעל היטב ואני לא עוסק בהגשה או בפגישה עם אנשים שמגיעים", הוא אומר.

מדובר באוקיינוס של כסף, מי משיג אותו?

את כל הכסף מגייסים אנשי ישיבת אור הרשב"י שיזמו ומפעילים את המטבח הזה כבר שנים רבות. הם מחוללים את הנס הזה, ואני רק עוזר להם.

מתחם האוכל הענק בהילולה במירון, צילום: אור הרשב"י
מתחם האוכל הענק בהילולה במירון, צילום: אור הרשב"י
מתחם האוכל הענק בהילולה במירון, צילום: אור הרשב"י
מתחם האוכל הענק בהילולה במירון, צילום: אור הרשב"י
מתחם האוכל הענק בהילולה במירון, צילום: אור הרשב"י
מתחם האוכל הענק בהילולה במירון, צילום: אור הרשב"י
מתחם האוכל הענק בהילולה במירון, צילום: אור הרשב"י
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...