מהומות ומעצרים בהפגנת החרדים בלשכת הגיוס (ארכיון). צילום: קוקו

בחור ישיבה לא התייצב בלשכת הגיוס בהוראת רבניו - נעצר בנתב"ג

בהוראת רבני המגזר, תלמיד מישיבת "אור החיים" בירושלים בחר שלא להגיע ללשכת הגיוס • בעדה החרדית מדווחים על שני עצורים נוספים ביממה האחרונה • הרקע: חלוקת 14 אלף צווי גיוס ודרישות היועמ"שית

בחור ישיבה מישיבת "אור החיים" בירושלים נעצר הלילה (בין שלישי לרביעי) בנתב"ג, לאחר שלא התייצב בלשכת הגיוס. מדובר בתלמיד ישיבה שפעל על פי הוראת רבני המגזר, ובחר שלא להיענות לצווים שנשלחו אליו.

בעדה החרדית מסרו כי מלבדו נעצרו ביממה האחרונה שני תלמידי ישיבה נוספים. העצורים מיוצגים על ידי עו"ד מנחם שטאובר ושליח בית הדין של העדה החרדית, ר' שמעון שישא.

הפגנת הפלג הירושלמי נגד חוק הגיוס בבני ברק, צילום: יוסי זליגר

המעצרים מתרחשים על רקע חלוקת 14 אלף צווי גיוס לצעירים חרדים, בעקבות ישיבת מעקב שקיימה היועצת המשפטית לממשלה בנושא יישום פסק בג"ץ. הוויכוח בין הגורמים השונים נמשך, בין היתר בנוגע לשאלת הסמכות על הוצאת הצווים.

בצה"ל טוענים כי הוצאת הצווים מחייבת את אישורו של שר הביטחון ישראל כ"ץ, וממתינים לאישור כזה. מנגד, שר הביטחון מציין כי אינו מתערב, וכי הסמכות נמצאת בידי צה"ל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...