"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נער המסיבות שהפך לסמל בנובה יונצח על ידי ספרי תורה בפלורנטין: "התחזק לפני שנרצח"
קשת קסרוטי ז"ל גדל במשפחה חילונית, אך לפני מותו החל להתעניין יותר ויותר במסורת היהודית בתהליך שהפתיע את סביבתו הקרובה
קשת קסרוטי, שנרצח במסיבת ה"נובה". צילום: ללא קרדיט

נער המסיבות שהפך לסמל בנובה יונצח על ידי ספרי תורה בפלורנטין: "התחזק לפני שנרצח"

קשת קסרוטי ז"ל גדל במשפחה חילונית, אך לפני מותו החל להתעניין יותר ויותר במסורת היהודית בתהליך שהפתיע את סביבתו הקרובה

חנן גרינווד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

קשת קסרוטי ז"ל שנרצח בגיל 21 במסיבת הנובה זכור בעיקר בזכות התמונה מהפסטיבל שהנציחה את דמותו של הנער עם השיער הבלונדיני והעיניים הכחולות שרק רצה לרקוד ולשמוח. מחבלי חמאס שפשטו על עוטף עזה רצחו אותו ועוד רבים במסיבה שהפכה מגן עדן לגיהנום. משפחתו של קשת מספרת עליו שהיה ילד יפה שכולו טוהר ותום, שרצה לבלוע את החיים, ורק ביקש לרקוד ולחגוג.

אך את אופן הנצחתו של הנער עם החיוך הנצחי אף אחד לא היה יכול לצפות מראש. לפני כשנתיים, קשת, שגדל בקיבוץ סמר שבערבה, עבר לתל אביב, ואף שגדל במשפחה חילונית, הוא החל להתעניין יותר ויותר במסורת היהודית ולהתקרב ליהדות, בתהליך שהפתיע את סביבתו הקרובה.

אמו, נטליה, ביקשה לאחר הירצחו להנציח את בנה בין היתר על ידי הכנסת ספר תורה שייכתב לזכרו. "הופתעתי מכך שקשת החליט להתקרב לדת, אבל כנראה שהנשמה הצעירה שלו חיפשה משמעות והוא מצא אותה ביהדות", אומרת אמו, נטליה.

וכך יצא שלזכרו של הנער שאהב פסטיבלים והעריץ את החופש - יוכנסו השבוע (ביום חמישי הקרוב) שני ספרי תורה לעילוי נשמתו בבית הכנסת בשכונת פלורנטין בתל אביב. את הספר הראשון יזמה אמו נטליה, באמצעות עמותת "מנציחים", אותה מנהל האח השכול יהודה לנצקרון, שעוסקת במיזמי הנצחה, שלאחר המלחמה החלה במיזם של הנצחת הנרצחים והנופלים באמצעות ספרי תורה. הספר שיוכנס היה פסול ועבר תהליך של חידוש, כולל תיבה חדשה לגמרי לספר, שמוקדשת לקשת ז"ל, ושמו מונצח עליה.

ההנצחה באתר מסיבת הנובה, צילום: לירון מולדובן

הספר השני הוא יוזמה של בת זוגו של קשת, קדם, שהחליטה גם היא להקדיש ספר תורה לזכרו של בן הזוג שלה שנרצח בנובה.

וכך, הנער שגדל במשפחה חילונית, יונצח על ידי שני ספרי תורה שאמו ובת זוגו לשעבר יזמו ומבקשות לזכור אותו באמצעותם. נטליה, אמו של קשת ז"ל: "אני מכבדת את העובדה שקשת החל להתקרב ליהדות. היא הובילה אותי להנציח אותו גם באמצעות ספר תורה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...