"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הקבוצה הסודית נגד הדתיים בת"א: "את התפילות המתנחליות ההמוניות האלה צריך להעיף"
קבוצת וואטסאפ סודית נפתחה במטרה להילחם נגד פעילות "ראש יהודי" בתל אביב • דיון סוער התקיים השבוע בשאלה האם ההפגנה נגד הרב לוינשטיין הייתה לגיטימית: "תהיה תגובה לכל פרובוקציה, בואו לא ניצור אותה אנחנו ונהרוס את כל מה שהשגנו עד כה" • העליון דחה את הערעור על ההחלטה שלא לאפשר הצבת מחיצה בכיכר דינזגוף בתפילת יום כיפור
מתפללים בכיכר דיזינגוף תל אביב (ארכיון) . צילום: ארגון ראש יהודי
פרסום ראשון

הקבוצה הסודית נגד הדתיים בת"א: "את התפילות המתנחליות ההמוניות האלה צריך להעיף"

קבוצת וואטסאפ סודית נפתחה במטרה להילחם נגד פעילות "ראש יהודי" בתל אביב • דיון סוער התקיים השבוע בשאלה האם ההפגנה נגד הרב לוינשטיין הייתה לגיטימית: "תהיה תגובה לכל פרובוקציה, בואו לא ניצור אותה אנחנו ונהרוס את כל מה שהשגנו עד כה" • העליון דחה את הערעור על ההחלטה שלא לאפשר הצבת מחיצה בכיכר דינזגוף בתפילת יום כיפור

חנן גרינוודנטעאל בנדל
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחת הטענות של הפעילים שהשתתפו בהפגנה השבוע בתל אביב מול בית הכנסת של ארגון ראש יהודי הייתה שמדובר היה בהפגנה ספונטנית שמטרתה הייתה אך ורק לפעול נגד קיום השיחה של הרב יגאל לוינשטיין, אלא שהתכתבויות שהגיעו לידי "ישראל היום" חושפות כי מדובר במהלך מאורגן וסיסטמטי של פעילים, חלקם ככל הנראה חלק מהפורום החילוני, על מנת להתנגד לפעילות של "ראש יהודי" בעיר.

"מה שהיה הוא לא מה שיהיה"%3A נשים צועדות בבני ברק נגד תופעת ההדרה %2F%2F משה בן שמחון

צילומים מקבוצת וואטסאפ סודית בשם "ראש יהודי פתוח" הגיעו לידי "ישראל היום" שמלמדות על כך שמדובר במהלך מוסדר היטב, שמטרתו לפעול כנגד הפעילות של הארגון הדתי, ולא דווקא נגד השיחה. ככל הנראה חלק מהאנשים שחברים בקבוצה זו היו מאלו שעמדו מאחוריההתנגדות לקיום התפילה בהפרדהבדיזנגוף ביום כיפור.
צילום מסך מתוך קבוצת הוואטסאפ הסודית, צילום: ללא

עימות התקיים בקבוצת הוואטסאפ לאחר ההפגנה נגד הרב לוינשטיין, במהלכה השתלחו מפגינים וקראו קריאות קשות כנגד המשתתפים, ואף רדפו אחרי מנכ"ל ארגון "ראש יהודי" ישראל זעירא והרב לוינשטיין, שנאלצו לצאת בליווי משטרתי. חלק מהפעילים שמתנגדים למחיצה, לא התלהבו, וזאת בלשון המעטה, מהפרובוקציה של חבריהם.

צילום מסך מתוך קבוצת הוואטסאפ הסודית, צילום: ללא

"תפילה במרחב היא לא נגד החוק. להציק להם ולהפריע להם לא יעזור לנו. מה שמנוגד לחוק הוא המחיצה", כתבה אחת המשתתפות, ואחר ענה לה, "מהרגע הראשון אמרתי שהתגובה תהיה למחיצה. חוץ מזה שבהמשך הדרך גם התפילות המתנחליות ההמוניות האלה בלב העיר צריך להעיף, אבל אני מסכים שאנחנו עוד לא שם". בתגובה לטענה כי אנשי ראש יהודי אינם אמיצים מספיק להציב מחיצה ברחוב דיזנגוף ענה האיש "הם אמיצים ושמים ז*** בכל מקום. זה מה שעוד לא הבנו, כנראה כי אנחנו פה מתעסקים ב**** של מה יגידו ובכלל לא הבנו את המגרש".

צילום מסך מתוך קבוצת הוואטסאפ הסודית, צילום: ללא

חלק מהמשתתפים טענו כי ההפגנה נגד הרב לוינשטיין אינה מועילה והיא פוגעת במחאה כנגד המחיצה. "חברים תהיה תגובה לכל פרובוקציה. בואו לא ניצור אותה אנחנו ונהרוס את כל מה שהשגנו עד כה", כתב אחד המשתתפים, אך אחר ענה: "כל מה שנעשה גם בשקט ייחשב כפרובוקציה. סליחה, איך השגנו את כל מה שהשגנו? למה לרוץ אחרי הרב לוינשטיין בתל אביב זה לא פרובוקציה? כי ככה בדיוק תיארו אותך בכלי התקשורת. לא רק הימין, גם במיינסטרים. אז זאת הייתה טעות? אין מה לעשות, כשרוצים להילחם מול פשיסטים צריך לדעת להילחם".

גם העליון דחה את העתירה

בתוך כך, בית המשפט העליון דחה היום (שישי) את הערעור על החלטת המחוזי שלא לאפשר הצבת מחיצה בכיכר דינזגוף בזמן התפילה.

"טובה הסכמה רחבה מפסק דין. טוב היה אילו מאבקים מהסוג נושא דיוננו לא היו מתנהלים תחת כותרות עקרוניות כל כך. טוב היה אילו לא נדרשנו למחלוקת שהובא לפתחנו", כתב השופט עמית בפסק הדין, שאליו הצטרפו השופטים אלרון וכבוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...