בסיומו של אירוע שהתרחש אתמול (שלישי), בבית הכנסת של ארגון "ראש יהודי" בתל אביב, החלה הפגנה במהלכה עשרות מפגינים ליוו ורדפו אחר ישראל זעירא, שעומד בראש הארגון, במשך דקות ארוכות.
האירוע אתמול בבית הכנסת התרחש על רקע האיסור של עיריית תל אביב להציב מחיצות בעת תפילת כל נדרי ונעילה בכיכר דיזנגוף, אך יחד עם זאת לא מעט מהמוחים התרכזו בזהות האיש שהעביר שיעור בבית הכנסת - הרב יגאל לוינשטיין, שנודע בהתבטאויותיו נגד הקהילה הגאה. כשלוש מאות מפגינים בסך הכל הגיעו למקום והפגינו נגד האירוע, אך הוא הסלים לאחר צאתו של זעירא מהמקום.
חן אריאלי, יו"ר ארגון הנוער הגאה איגי וסגנית ראש עיריית תל אביב אמר כי "יש פה מאבק אמיתי, אפילו מלחמה, על דרך החיים שלנו. יש לנו את הכוח להיות חברה מתקדמת וחופשית, חברה שבטוחה לכולן ולכולם. הגיע הזמן שנגייס את כל הכוח שלנו. לא יחזירו אותנו לשום ארון".
"שיא חדש של שנאה"
"המצור על בית הכנסת של קהילת ראש יהודי בתל אביב - הוא שיא חדש של שנאה", אמרה שרת ההתיישבות אורית סטרוק. "כמה נורא לאיזה תהומות מדרדרים 'מובילי המחאה' את הציבור שלהם. אבל, וזה האבל הגדול... העם לא אתם! העם מאס בשנאה הזו".
מהציונות הדתית נמסר: "רב בישראל מותקף באלימות ברחובות תל אביב ומחולץ על ידי שוטרים. צעקות 'נאצים' כלפי אנשי קהילת ראש יהודי ומנכ״ל ראש יהודי מותקף ע״י מפגינים כשכל חטאם הוא ארגון תפילת נעילה משותפת לאזרחים בכיכר דיזנגוף. איפה מתן כהנא שוחר האחדות? מה עם חילי טרופר חובב הצדק? הקווים האדומים נחצים שוב ושוב והאופוזיציה "הממלכתית" נאלמת דום והפכה שבויה של קומץ קיצוני שקובע את הטון".
יו״ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳: "חזינו אמש מראה שנראה כאילו לקוח מתקופות אפלות בהיסטוריה היהודית. רב ואזרח דתי מותקפים באופן ברוטלי על ידי המון מוסת ואלים בגלל אמונתם. גנץ ולפיד שותקים וזה ייגמר בדם והדם הזה יהיה על ידיהם. דווקא היום אחרי המתקפות הפרועות והאלימות תומכים בראש יהודי. מעט מן האור דוחה הרבה מן החושך".
הרב יגאל לוינשטיין בתגובה לתקיפתו אמש בתל אביב: "הגעתי אמש לראש יהודי בתל אביב, לחזק את ידידי ישראל זעירא. ישראל ויתר על חיים נוחים ובית פרטי ביישוב שהוא סביבתו הטבעית, ובא לגור בתל אביב רק כדי להרבות אהבה ולחזק את הזהות היהודית. זה לא מפריע לכל מי שרוממות הליברליזם בגרונם לתקוף אותו. מטרתי אתמול בתל אביב כמו בכל הפעילות שלי הייתה להמשיך ולהסביר את התהליכים, כדי שעם ישראל כולו יבין כיצד אנשים טובים נופלים להסתה ולשיסוי הפרוגרסיבי ובשם השלום הופכים לתוקפניים כל כך. כך אמשיך ואעשה בעז"ה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו