העיירה אומן לא מאירה פנים לברלנד המסורב כניסה לאוקראינה עקב דרשה שנאם מול חסידיו ובה דיבר על כך שפוטין הוא אדם טוב ושאוקראינה נכבשת בשל העובדה שהקשתה על חסידי ברסלב את הכניסה לאומן בראש השנה.
הדרשה הנ"ל פורסמה באתר 'שביבי אור' שהביא את דבריו של ברלנד, והיא כבר הספיקה להימחק, לא לפני שהגיעה לעיניים בכירות בממשלת אוקראינה שגזרה את דינו של ברלנד: ויזה שחורה לשלוש שנים.
ברלנד וחסידיו לא מקבלים את רוע הגזרה ומפעילים מאמצים דיפלומטיים על מנת לבטלה. על פי דיווחים מישיבת 'שובו בנים', הערעור של ברלנד בנושא הוויזה השחורה נדחה בבית המשפט בקייב.
במקביל נמצאים חסידיו של ברלנד במרכזה של סערה נוספת. הם הגיעו להתפלל במנזר סטלה מאריס בכרמל הצרפתי, מקום הנחשב לקדוש עבור העדה הנוצרית-קתולית בחיפה בטענה כי במקום קבור הנביא אלישע, וגרמו לעימותים רבים ולזעם בארץ ובעולם.
נראה כי זה ניסיון של הרב לאותת לממשלת אוקראינה שתבטל את הוויזה השחורה שלו ותאפשר לו כניסה לאומן לראש השנה הקרוב.
בסרטון שהופץ ברשתות נראה ברלנד מפציר בחסידיו לא לפקוד את כנסיית סטלה מאריס לפחות עד ראש השנה. הקשר הפתאומי של ברלנד וחסידיו למקום תמוה. אך הוא סיפר על הקשר המיוחד שיש לו עם המקום כמי שגדל בחיפה וכמי שנולד בבית החולים ליולדות שפעל לא הרחק מהכנסייה.
כבר לפני שבועיים התפרסם בתפוצה רחבה תיעוד שבו נראו החסידים בשטח המנזר, כאשר מופיע עליו כיתוב בשפה הערבית, שבו נכתב בין השאר: "עשרות מתנחלים יהודים דתיים נכנסים לרחבת כנסיית סטלה מאריס הקדושה לנוצרים הקתולים בחיפה, פשטו על כל פינה ופינה בחצר הכנסייה והתחילו להתפלל. זוהי תוקפנות ופריצה לאחד מהמקומות הכי קדושים לעדה הנוצרית".
מתיעוד שהגיע לידי 'ישראל היום' מאחת הקבוצות הפנימיות של 'שובו בנים' עולה כי מתכוננים שם לשתי אפשרויות: מצד אחד מקיימים מאמצים דיפלומטיים רבים על מנת להסדיר את כניסתו של ברלנד לאומן ולבטל את הוויזה השחורה - כאשר נשמרת תכנית מגירה במידה והמאמצים לא יישאו פרי. במידה ולא יוכל הרב ברלנד לצאת לאומן בראש השנה, הם טוענים כי יגיעו עם הרב לסטלה מאריס, יקימו מאהל, ויעשו את החג שם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו