"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שמחה, ריקודים וצפיפות: רבבות חגגו במירון - אך לא שכחו את האסון
האווירה בהילולה דומה להילולות קודמות: דוחק רב, דחיסות ןשוב לא נשמעים להוראות • "נתנו לסדרנים חרדים משלנו לארגן בהר, הם מבינים אותנו - זה נותן לנו ביטחון", אומר אחד המבקרים • אדם אחר שהגיע למקום עם אשתו וחמשת ילדיו: "זאת מצווה להשתתף בהילולה לכבוד הצדיק"
המונים בהר מירון. צילום: דויד כהן/ג'יני
צפו בתמונות

שמחה, ריקודים וצפיפות: רבבות חגגו במירון - אך לא שכחו את האסון

האווירה בהילולה דומה להילולות קודמות: דוחק רב, דחיסות ןשוב לא נשמעים להוראות • "נתנו לסדרנים חרדים משלנו לארגן בהר, הם מבינים אותנו - זה נותן לנו ביטחון", אומר אחד המבקרים • אדם אחר שהגיע למקום עם אשתו וחמשת ילדיו: "זאת מצווה להשתתף בהילולה לכבוד הצדיק"

עידן אבני
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

"בויאן דו, קרלין רכט", אומר הסדרן בכניסה ביידיש. על ידיהם של החסידים הושמו צמידים בצבעים שונים, וכל חסידות מופנית למתחם ההדלקה שלה. עשרות אלפי המאמינים חזרו להילולת ל"ג בעומר בקבר הרשב"י במירון.

"נתנו לסדרנים חרדים משלנו לארגן בהר, הם מבינים אותנו. זה נותן לנו ביטחון. השנה חזרתי אחרי האסון", אומר מוישלה מחסידות בויאן.

אלפי מאמינים פוקדים את ההר, צילום: דויד כהן/ג'יני

רק 6,000 איש קיבלו כרטיסים להשתתף בהדלקה הראשונה של בויאן. 160 אלף כרטיסים נמכרו, והפקקים בדרך להילולה החלו עשרות קילומטרים ממתחם הקבר. כ־8,000 שוטרים נפרסו במקום, בניסיון לשמור על הסדר. מה שלא תמיד עזר - הניסיונות של כלי הרכב לעבור במחסומים הרבים, כשכל שוטר מנסה להיות זה שמכווין את התנועה בדרך הנכונה. זה לא תמיד עבד, אבל הארגון נשמר בצורה כזאת שהמארגנים בנו על משמעת בין המבקרים הרבים. "מי שאין לו מה לעשות במתחם הקבר שיעזוב", כרז הכרוז מדי זמן קצר.

כ-50 אלף בהילולה במירון %2F%2F קרדיט%3A מזמור הפקות

"מצווה להשתתף"

שניאור זלמן הגיע למקום עם אשתו וחמשת ילדיו, "קנינו כרטיסים לאוטובוס. זאת מצווה להשתתף בהילולה לכבוד הצדיק", הוא מסביר בעודו דוחף עגלת תינוק. "הבן שלי, אליאור, בן 3. אנחנו נעשה לו את טקס החלקה. הגענו במיוחד מביתר עילית. יצאנו באוטובוס כבר בצהריים. סבא שלי היה בא פעם ושומר לנו מקום במשך שנים ליד מתחם הקבר. הוא היה גר כאן מצאת פסח באוהל. עכשיו כבר אי אפשר לעשות את זה, אבל אני שמח שהסדירו את המקום כדי שנוכל לשמוח בהילולה".

שוב לא נשמעו להוראות

לקראת השעה שמונה וחצי בערב החל האדמו"ר מבויאן את טקס ההדלקה. ההתלהבות היתה בשיאה. הדוחק היה רב. עשרות ילדים נדחסו בתוך אזור הגברים, כשהאבות מנסים לגונן עליהם. פתאום החלו לרוץ לאזור עשרות חסידים שירדו מאזור חסידות קרלין כדי להיכנס למתחם ההדלקה של בויאן. "תיזהר שלא תידרס", אמר השוטר לידי. לא ניתן היה למנוע מהם להגיע. "הם לא נשמעים לנו", אמר אחד המאבטחים. האדמו"ר הדליק את המדורה המרכזית על גג הציון הרשב"י. והאות ניתן.

שמחה לצד דוחק רב, צילום: דוד כהן/ג'יני

אלפי המאמינים החלו לקפוץ ולרקוד. האווירה בהילולה דמתה להילולות קודמות. דוחק רב. דחיסות. שוב לא נשמעים להוראות.

בשונה מהילולה בשנה שעברה, עד מחצית הדרך לקבר הרשב"י עמדו הקבצנים, והיו עמדות האכלה, התרמות לעמותות שונות ומוזיקה מחרישת אוזניים. 50 אלף איש נדחסו ומתחם הקבר היה בתפוסה מלאה. המתחם החדש שהוקם מחוץ למושב מירון נותר כמעט ריק בזמן ההדלקה. ההמון שהגיע רצה להגיע לקבר הרשב"י ולמתחם ההדלקה.

שנתיים אחרי האסון שבו נספו 45 מאמינים, חזרו ההמונים להר. הגדרות לא מונעות, גם בקשות הסדרנים - גברים ימינה ונשים שמאלה, לא עזרו. כולם רצו להיות קרוב לצדיק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...