"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סטודנטים להדרכת טיולים דורשים: לא ללמוד נצרות

תלמידים מרקע דתי וחרדי מתנגדים לדרישה ללמוד תיאולוגיה נוצרית - וטוענים להדרה • משרד התיירות: "מורה חייב להכיר את ההיסטוריה"

,עודכן
0השמעה
מדריך וקבוצת מטיילים, ארכיון, צילום: עמי שומן

דרישה לגיטימית או עידוד בורות? תלוי את מי שואלים.סטודנטיות וסטודנטים דתיים וחרדים קובלים על כך שהם מתבקשים ללמוד את התיאולוגיה הנוצרית לעומקה במסגרת קורס מורי דרך במשרד התיירות, וטוענים כי מדובר ב"הדרה על רקע דתי", זאת מכיוון שעל פי ההלכה אסור להם להיחשף לתחומים אלו.

מנגד, אומרים במשרד התיירות כי מורה דרך שלא ייחשף לתכנים על הנצרות - לא יכיר חלקים מהותיים של ההיסטוריה של ארץ ישראל.
"כפי שלא יעלה על הדעת שניתן לאשר תעודת מורה דרך מבלי שילמד הלניזם, כדי שיוכל לספר את הסיפורים הקשורים לתקופות היוונית והרומאית, כך גם לגבי הנצרות והתקופות שבהן הנוצרים שלטו בארץ", הם אומרים. "תעודת מורה דרך מעידה על האדם הנושא אותה כי הוא בעל השכלה רחבה והוא מעורה במגוון תחומים. תעודה זו תאבד ממשמעותה אם נגביל ידע זה מטעמים שונים".

משרד התיירות: "חלק מההיסטוריה", כנסייה מהתקופה הביזנטית במושב אלומה,

לאחרונה פנתה לארגון "יד לאחים" סטודנטית דתייה, שהחלה את קורס ההכשרה שלה לתפקיד מדריכת טיולים, בשאלה אם מותר לה על פי ההלכה ללמוד את התחומים שנחשבים לשנויים מאוד במחלוקת בעיני היהדות. היא צירפה לפנייה עשרות עמודים שכללו מושגים בנצרות, דוגמת היכרות עם כנסיות ואתרים קדושים לנצרות, הקשר שלהם לספרים נוצריים, הכרה של מושגים בסיסיים בתיאולוגיה הנוצרית ועוד.
בתשובה השיבו לה בארגון כי הדבר אסור, וצירפו תשובה מטעם הרב יהודה סילמן, מגדולי הפוסקים החרדים בישראל: "הדברים נוראיים, ואין ספק שאסור באיסור חמור. אין לזה שום היתר של פרנסה", קבע.
ב"יד לאחים" טוענים כי "פסק ההלכה הזה מראה כי יהודי אינו יכול להיות מדריך תיירים בארץ ישראל. לא ברור מדוע במדינה יהודית, מי שיסרב ללמוד על הנצרות לא יוכל להיות מדריך תיירים. הנהלים מעוותים וחייבים להשתנות".

סטודנטית דתייה: "אני לא מזלזלת בנוצרים או רואה בהם אויבים, אבל זאת עבודה זרה, ואסור לי ללמוד אותה - אני רוצה להדריך משפחות יהודיות"



"לפי הדת היהודית לימוד נצרות נחשב כעבודה זרה, ולכן אסור לי ללמוד אותה, והאמת שהיא גם לא מעניינת אותי באופן אישי. אני לא מזלזלת בנוצרים או רואה בהם אויבים שלי, אבל התיאולוגיה הזו היא של דת אחרת, והיא משהו שמדבר על אלוהים אחרים ומנוגדת ליהדות", אומרת סטודנטית דתייה.

"בקורס להדרכת תיירים מלמדים על ההיסטוריה הממלוכית, העות'מאנית ועוד, אבל רק בלימוד היסטוריה נוצרית מלמדים אותנו גם את התיאולוגיה. החלום שלי הוא להדריך בני נוער ומשפחות יהודיות דוברות אנגלית, ואני באמת לא מבינה למה מכריחים אותי ללמוד מתי ישו מת ומה כתוב בברית החדשה. ההחלטה הזו פוגענית וגזענית. היא מפלה יהודים רק מפני שהם היו רוצים לחיות כיהודים. האפליה הזו זועקת לשמיים. זו הדרת יהודים במובן הכי בוטה של המילה".

משרד התיירות: "פרקים ארוכים בהיסטוריה של הארץ קשורים קשר הדוק בהיסטוריה של הנצרות. לא ניתן לספר את סיפורה של ארץ ישראל בלי סיפורים אלו"



במשרד התיירות דוחים את הטענות מכל וכל, ואומרים כי אין אפשרות ללמוד את ההיסטוריה של ארץ ישראל ללא חלקים מהותיים. "מורה דרך מוסמך חייב להכיר את ההיסטוריה של מדינת ישראל ואת ההיסטוריה של ארץ ישראל. פרקים ארוכים וחשובים בהיסטוריה של הארץ קשורים קשר הדוק בהיסטוריה של הנצרות מתחילת התהוותה ועד לימינו אלה. לא ניתן להסביר, לספר ולהדריך על נופיה ועל מורשתה של ישראל, מבלי לספר את סיפוריהם של העמים שהיו פה.

"כפי שלא יעלה על הדעת שניתן לאשר תעודת מורה דרך מבלי שילמד הלניזם, כך גם לגבי הנצרות והתקופות שבהן הנוצרים שלטו בארץ", הסבירו במשרד התיירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר