"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הכותל התרוקן – לאן הולכות התפילות שלכם עכשיו?
הפתקים שהוטמנו בין אבני הכותל, ובהם תפילותיהם של מאות אלפי אנשים מהארץ ומהעולם, פונו השבוע. מה עושים עם הפתקים הישנים?

הכותל התרוקן – לאן הולכות התפילות שלכם עכשיו?

הפתקים שהוטמנו בין אבני הכותל, ובהם תפילותיהם של מאות אלפי אנשים מהארץ ומהעולם, פונו השבוע. מה עושים עם הפתקים הישנים?

יאיר מורמערכת היום פלוס
| עודכן:
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

רחבת הכותל המערבי | צילום: אורן בן חקון
[object Object]

עשרות צעירים מצוידים במקלות עץ הגיעו בימים האחרונים לרחבת הכותל. המקלות לא היו מיועדים למעשי אלימות נגד מי שלא לבוש לפי קוד צניעות או מתפלל בנוסח לא מקובל – אלא לחילוץ מאות אלפי הפתקים הדחוסים בין אבני הכותל. כל זה הוא חלק ממבצע קפדני הנערך במקום פעמיים בשנה – לקראת ראש השנה ולקראת פסח – ע"י הקרן למורשת הכותל המערבי.

“‏לקראת ראש השנה, מכינים את הפתקים לקראת טמינתם בהר הזיתים", מסביר לנו רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים, הרב שמואל רבינוביץ’. "זה רגע מרגש".

"‏כל אדם צריך להתפלל לבורא עולם", הוא ממשיך. "יש כאלה שעושים את זה באמצעות סידור התפילה, יש כאלה שבאמצעות ספר התהילים, ויש כאלה שכותבים לבורא עולם. הכותל יכול לספוג ולקבל את כל התפילות – אבל את הפתקים קצת קשה להכיל. כל כך הרבה פתקים! יש פה מיליונים של פתקים. לכן, פעמיים בשנה אנחנו מפנים את הפתקים וטומנים אותם ביחד עם גנזי הקודש בהר הזיתים, כדי שייכנסו לפה הבקשות החדשות בסימן של ‘תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה’”.

אם טמנתם פתק בכותל בחצי השנה האחרונה – או בכלל – אין לכם מה לדאוג; אף אחד לא קורא את הפתקים לפני גניזתם: ‏"אנחנו לא נותנים שאנשים יפתחו את הפתקים. הפתק הוא בין אדם לבין בוראו, לא בין אדם לבין חברו, ולכן אנחנו עושים את כל המאמצים כדי שאף אחד לא יוכל לקרוא את הפתקים”.

הרב רבינוביץ’ מציין שבעבר קרה שפרטיות הפתקים הופרה: "כשיש פתקים של מנהיגי מדינות, אנחנו משתדלים לקחת את הפתק ולהעביר אותו למקום אחר, כדי שאדם לא יוכל להשתמש בו. קרתה לנו תקלה אצל נשיא ארצות הברית אובמה. לכן אנחנו מתקנים ומשפרים, כדי למנוע את הדבר הזה”. הוא מדבר על מקרה שאירע ב-2008, מספר חודשים לפני בחירתו של ברק אובמה לנשיאות, כאשר ביקר בכותל והטמין פתק, שהוצא תוך זמן קצר ע"י אדם שמכר אותו ל"מעריב". המעשה הוביל עד לחקירה פלילית.

לא רק יהודים ומקומיים שמגיעים לכותל מטמינים בו פתקים: “כל כך הרבה תפילות, של כל כך הרבה אנשים, יהודים ושאינם יהודים, מ-140 מדינות, שמו כאן את בקשותיהם בשער השמיים – כולל מדינות ערביות – ואנחנו מתפללים לבורא עולם שישמע את תפילתם, ייטיב להם, וייתן לכל אחד את מה שהוא צריך, את מה שהוא מבקש".

שאלנו האם אין חשש שחלק מאותן תפילות ממדינות ערב מכוונות, בעצם, נגדנו. “שתי אוניות נוסעות בים, אחת לכיוון אחד והשנייה לכיוון השני. כל אחד מבקש שאלוהים יביא את הרוח לכיוון שלו כדי שיוכל לנסוע טוב. אלוהים יודע לכוון כך ששתי האוניות יוכלו לנסוע, והכול יתומרן גם כאן", מסביר הרב רבינוביץ’.

הוא חושף את הדרך שחלק מהפתקים עוברים כדי להגיע לכותל: “‏חלקן באמצעים טכנולוגיים, חלקן אנשים שמביאים פתקים מכל העולם. אתה מקבל לפעמים מבתי ספר יהודיים, וגם מבתי ספר שאינם יהודיים, חבילות של פתקים שנשלחים גם בדואר. ‘מכתבים לאלוהים’. ‏זה מאוד מרגש, גם מבחינת ההבנה שפה לב העולם”.

הוא מוסיף ש"למעלה מחצי מיליון אנשים פקדו את הכותל המערבי במהלך ימי הסליחות – צעירים, מבוגרים, מכל מקום בארץ. זה מראה על העוצמה של המקום הזה, על האחדות של המקום הזה, על המסר שהמקום הזה מביא לאחדות ומאחד את עם ישראל”. הוא מסיים באיחול "שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה שנה של גאולה, שנה שימולאו כל משאלות ליבנו לטובה, שנה של שלום מבית, שנה של שלום מבחוץ, שנה שהחיילים שלנו יחזרו לשלום לביתם, שנה שנראה פירות למעשה ידינו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...