תלמידי ישיבה (אילוסטרציה). צילום: אורן בן חקון

ראש ישיבה נגד תלמידיו המתגייסים: "חשפו אותם לאינטרנט – ושם הם נפלו"

בהקלטה מכינוס חירום שנחשפה, הביע ראש ישיבת "וולפסון" צער על תלמידיו שהודיעו על גיוסם לצה"ל • לדבריו, הבחירה נולדה ממשברים אישיים – וההורים אחראים ל"סטייה מהדרך" • "אין תוכנית בצבא ששומרת על חרדיות"

סערה ברחוב החרדי בעקבות הקלטה שפורסמה ביממה האחרונה ובה נשמע ראש ישיבת "וולפסון", הרב דניאל וולפסון, תוקף בחריפות תלמידים שבחרו להתגייס לצה"ל. ההקלטה, מתוך כינוס חירום שקיים הרב לבחורי הישיבה, נוגעת לשלושה תלמידים שהודיעו על עזיבת הישיבה לטובת שירות צבאי – שניים מהם עתידים להשתלב במסלול "קודקוד" ליחידות טכנולוגיות, ואחד נוסף ככל הנראה יתגייס ליחידה קרבית.

בהקלטה נשמע הרב כשהוא מביע כאב על ההחלטה, ומייחס את הצעד ל"משברים אישיים" שעברו התלמידים. הוא מפנה אצבע מאשימה לעבר ההורים: "בחלק מהמקרים – חכמה יתירה של הורים, במרכאות, שנתנו אפשרות כבר מגיל צעיר לחשיפה לאינטרנט. שם הם נפלו".

עוד הבהיר הרב כי מדובר בבחורים שירדו מדרך הישיבה שלא מתוך התרסה או כפירה: "זה לא מתוך שאלות באמונה", אמר. לדבריו, "אין שום תוכנית בצבא שיכולה לשמור על אורח חיים חרדי", והוא חש צער עמוק על עזיבתם.

פרסום ההקלטה מגיע על רקע טלטלה פנימית בישיבת "וולפסון", שנחשבת לאחת מהמובילות והיוקרתיות בציבור החרדי. בנוסף לכך, דווח אמש (שלישי) כי גם מספר בחורים מישיבת "תורה בתפארתה" באלעד החליטו לעזוב את הישיבה ולהתגייס – מהלך שמעורר הדים גם שם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...