לימוד חוברות צהר

מהלוחמים בעזה ועד הקהילות בחו"ל: הארגון שיקיים מאות מפגשי לימוד בחג השבועות

ארגון צהר לוקח גם חלק בתיקון ליל שבועות בכיכר החטופים תחת הכותרת "מתקנים לשובם", בו ידברו שורדי השבי קית' ואביבה סיגל • הרב דוד סתיו: "דווקא בתקופה מאתגרת זו, יש ערך עצום ביצירת מרחבים של שיח, עומק וחיבור – סביב הערכים שמאחדים את כולנו"

ארגון רבני צהר מקיים בפעם השמינית את מיזם "ביכורי בית" – יוזמה רחבת היקף לעידוד לימוד תורה ישראלי ומשותף בליל חג השבועות, הפונה לכל גווני הציבור – חילונים, דתיים ומסורתיים. המיזם, שהחל כיוזמה מקומית, הפך למסורת לאומית בה משתתפים עשרות אלפי לומדים בלמעלה מ-800 מוקדים ברחבי הארץ.

האירועים יתקיימו השנה בין היתר בבתים פרטיים, בבתי כנסת, בבתי חולים, בקהילות יהודיות בחו"ל, ביישובי העוטף והצפון ואפילו ברצועת עזה בהובלת חיילי מילואים שלקחו איתם את חוברות הלימוד.

לרגל המיזם הפיקו בצהר שתי חוברות לימוד: הראשונה, חוברת משפחתית נגישה ומזמינה המתמקדת בטעמי חג השבועות, והשנייה, חוברת עיונית מעמיקה תחת הכותרת "מברית סיני ועד היום", העוסקת בזהות, שייכות וחיבורים בחברה הישראלית, ברוח מגילת רות והמסורת היהודית. את החוברת ניתן להוריד חינם באתר צהר.

ערב לימוד ליל שבועות של צהר, צילום: איתן אלחדז ברק

ארגון צהר לוקח גם חלק בתיקון ליל שבועות בכיכר החטופים תחת הכותרת "מתקנים לשובם". במהלך הערב שיתחיל בשיעור ותפילה עם הרב חיים גנץ יתקיים שיח בין שיר סיגל ביתם של קית' ואביבה שורדי השבי יחד עם מירה לשם, פעילה חברתית מארגון רבני צהר. בנוסף תתקיים שיחה עם עילי דוד, אחיו של אביתר שעדיין חטוף בעזה יחד עם הרב אלישע לפיד מישיבת מעלה אליהו. לאחר מכן יערכו כלל המשתתפים לימוד משותף בחוברות שהפיקו בארגון צהר.

קית' סיגל לצד רעייתו אביבה בכיכר החטופים, צילום: גדעון מרקוביץ'

בנוסף, מאות לומדים צפויים להשתתף השנה תיקון ליל שבועות של צהר במוזיאון הסובלנות בירושלים, תחת הכותרת "תיקון לאומי חברתי". בין המשתתפים: ג'קי לוי, פנינה נויברט, יאיר שרקי, הרב אברהם סתיו ומרים פרץ.

מרים פרץ, צילום: יונתן זינדל

מי שיקח חלק בלימוד ויוביל מספר קבוצות לימוד הוא יאיר טיקטין, המנהל החינוכי של קדמה התיישבות צעירים ומנכ"ל תנועת המכינות המעורבות. "עוד לפני החג, נלמד בשעת לילה על שפת הכינרת כ-70 סטודנטים וסטודנטיות , חילונים מסורתיים ודתיים, מכלל כפרי הסטודנטים של קדמה שממוקמים בגבולות המדינה. אנחנו נלמד מחוברות הלימוד שהוציאו רבני צהר". "הסוד", מסביר טיקטין, "טמון בחיבור בין הלבבות. השנה דפי הלימוד עוסקים במושג הברית, ואנחנו בקדמה-התיישבות צעירים מחזקים את הברית הציונית בעם ישראל".

"אבל זו רק ההתחלה", ממשיך טיקטין, "במוצאי שבת, אני אשב על הגג של המרכז החברתי בתל אביב ואלמד על מושג הברית עם בוגרי מכינת עמי-חי, ובערב שבועות, יום ראשון בלילה, נלמד את החוברות גם עם חניכי מכינת עמיחי במכינה עצמה, וגם עם נוער הקיבוץ וגם עם חברי קהילת כרמים". הגדולה של דפי המקורות, כך לפי טיקטין, היא ביכולת שלהם לדבר לקהל מגוון, גם חילונים וגם דתיים, גם צעירים וגם מבוגרים".

לסיכום, אומר טיקטין, "נעמי שמר כתבה שהיא לא האמינה לעיניה שהיא ראתה את האחזות הנח"ל בסיני. אני מאמין, שאם היא הייתה צופה בנו עכשיו, לומדים בצוותא את חוברות הלימוד של צהר היא הייתה משפשפת את עיניה ומחייכת באהבה".

הרב דוד סתיו, צילום: יהונתן שאול

יו"ר ארגון רבני צהר הרב דוד סתיו: "לימוד התורה בליל שבועות הופך לנחלת כלל החברה הישראלית – ימין ושמאל, דתיים וחילונים. דווקא בתקופה מאתגרת זו, יש ערך עצום ביצירת מרחבים של שיח, עומק וחיבור – סביב הערכים שמאחדים את כולנו". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...