"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מאיטליה, ממצרים ומהגדוד העברי: הגדות הפסח הנדירות
מוזיאון בית הגדודים יציג מגוון הגדות ייחודיות מלפני קום המדינה, שנכתבו תוך כדי המלחמות • זהו סיפורן
הגדות הפסח הנדירות של מוזיאון בית הגדודים. צילום: מוזיאון בית הגדודים, משרד הביטחון

מאיטליה, ממצרים ומהגדוד העברי: הגדות הפסח הנדירות

מוזיאון בית הגדודים יציג מגוון הגדות ייחודיות מלפני קום המדינה, שנכתבו תוך כדי המלחמות • זהו סיפורן

אסף גולן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

ההגדה של פסח, מעבר להיותה סיפור יציאת מצרים, מספרת גם את סיפורו של עם ישראל במהלך הדורות ובתוך כך מעידה על הקשר הישיר של הלוחמים היהודים במלחמות העולם לחג החירות. במוזיאון בית הגדודים מוצגות הגדות ייחודיות, כל אחת מהן מספקת זווית מרגשת על החוויות האישיות של החיילים היהודים במלחמות העולם.

במוזיאון ניתן למשל להתרשם מההגדה שהודפסה במהלך מלחמת העולם הראשונה בשלוש שפות ושימשה את חיילי הגדוד העברי ה-38 של קלעי המלך בצבא הממלכה הבריטית, והפכה לסמל של חיפוש אחר זהות ושייכות.

שתי הגדות נוספות הן הגדה מאיטליה משנות ה-40 המשלבת את זיכרון השואה, תקומת העם היהודי והמאבק לשוב לארצו, והגדת חיילות ה-ATS שהוצבו בפסח במצרים, ומצאו דרך לשמר את המסורת תוך כדי המלחמה.

הייחודיות של המוזיאון היא בהצגת ההגדה לא רק כטקסט דתי, אלא כעדות חיה להיסטוריה של עם ישראל, דרך עיניהם של הלוחמים, שמילאו את תפקידם, אך גם שמרו על מסורת ישראל בתקופות קשות, והוסיפו את נדבכם האישי.

ברקת עובדיה, מנהלת מוזיאון בית הגדודים, אגף משפחות הנצחה ומורשת משרד הביטחון: "הגדות הפסח הנדירות שמוצגות במוזיאון מאפשרות למבקרים לנוע בנתיבים ההיסטוריים של סיפור תקומת העם היהודי - בין הגדה תלת-לשונית מליל הסדר ברפיח ב-1919, הגדה שנכתבה באיטליה לאחר השואה ומביעה תקווה לתקומה, והגדה היתולית של חיילות במצרים שמדגישה את העובדה שהחיילות נמצאות שם דווקא בפסח.

"אני מזמינה את הציבור הרחב לנצל את ימי החג, להגיע למוזיאון בית הגדודים ולהתרשם מסיפורם של המתנדבים היהודים לצבא הבריטי בשתי מלחמות העולם".

הגדות הפסח הנדירות של מוזיאון בית הגדודים, צילום: מוזיאון בית הגדודים, משרד הביטחון
הגדות הפסח הנדירות של מוזיאון בית הגדודים, צילום: מוזיאון בית הגדודים, משרד הביטחון
הגדות הפסח הנדירות של מוזיאון בית הגדודים, צילום: מוזיאון בית הגדודים, משרד הביטחון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...