"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

השחקנית וזוכת הריאליטי: "אני חד משמעית בן אדם מאמין; יש פער בין הדת למי שמייצג אותה"

יעל אלקנה התבקשה להתייחס לאמונתה בבורא עולם, וסיפרה בגילוי לב על האנשים שמרחיקים אותה ממנה. "יש הרבה ייצוג לדת שהוא לא חיובי", ביקרה

,עודכן
0השמעה
יעל אלקנה ויהודה לוי

יעל אלקנה שבה לחדש אמש (רביעי) את הקשר עם 90 אלף עוקביה ברשת החברתית אינסטגרם, כשהתמקמה בעמדת המרואיינת והציעה לגולשים להפנות אליה שאלות בנושאים הקשורים אליה ומדירים שינה מעיניהם.

יעל אלקנה על דת ואמונה מורכבת באלוהים// מתוך עמוד האינסטגרם

אלקנה שיתפהבמורכבות האמונה שלה באל, ובדעתה הנחרצת על האנשים המתווכחים את הדת אל המאמינים, שעושים זאת לא פעם בצורה שיוצרת אצלה התנגדות. "יש הבדל בין הדת לבין האנשים שמייצגים אותה", פסקה. "יש אנשים שמשתמשים בזה לצורך כפייה ודברים שליליים". ומה היה לה להגיד על המצב הפוליטי במדינה?

"מאמינה באלוהים, מדברת איתו ומתפללת"

"מאמינה באלוהים? ספרי על הקרבה שלך לאמונה ולדת", ביקשו מאלקנה. "קרבה מורכבת", הסבירה כבר התחילה. "בגדול אני בן אדם מאוד מאמין. אני מאמינה באלוהים, אני מדברת איתו הרבה, אני מתפללת הרבה, אני מבקש ממנו דברים", סיפרה.

"גם תומר (מחלוף, בן זוגה של אלקנה; י"ד), הוא דתי לשעבר" אמרה אלקנה על בן זוגה, "אז החבר הכי טוב שלו הוא חרדי והוא הבן אדם הכי מקסים ואינטליגנט והוא תמיד מפתיע אותי בסיפורים. אני פשוט חושבת שיש הרבה ייצוג לדת שהוא לא חיובי והרבה פעמים זה יוצר אצלי אנטגוניזם אבל אז אני מגלה שיש הבדל בין הדת לבין האנשים שמייצגים אותה. שיש אנשים שהם חכמים, מדהימים, ורגישים וטוב לב ויש אנשים שמשתמשים בזה לצורך כפייה ודברים שליליים. אבל כן, אני חד משמעית בן אדם מאמין".

"מה את חושבת על המצב במדינה?", הסתקרנו הגולשים לדעת. "אם נהיה ממש ממש שקופים, כרגע מחוקקים חוק שבעצם אומר שהממשלה יכולה לחוקק איזה חוק שהיא רוצה, בלי היכולת להגביל את זה. מפחיד. למה? כי לא משנה איזו ממשלה זו תהיה, גם אם זו תהיה ממשלה חילונית, דתית, שמאלנית, ימנית, ברגע שהיא תחוקק חוקים שלא מייצגים את המיעוט לא ניתן יהיה להגביל את זה".

לדבריה, "המהות של הדמוקרטיה היא להגן על זכויות המיעוט. שגם אם אני לא חלק מהרוב, וגם אם הממשלה לא מייצגת את הדעות שלי, עדיין יש יכולת להגן על הזכויות שלי. ובעיקר אם יש כל כך הרבה אנשים שיוצאים החוצה ומוחים, וכל כך חשוב להם והם כל כך מפחדים אני חושבת שהממשלה חייבת לפחות לתת לזה איזשהו יחס ולא להתעלם. אלא להידבר על זה באיזושהי צורה ולתת מקום לפחד שלהם. מה אתם חושבים? נכון? לא להתעלם!".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר